U utorak u Gradskoj knjižnici obilježavanje Međunarodnog dana joge

Ananda yoga & thai massage centar Križevci i Gradska knjižnica „Franjo Marković” Križevci pozivaju u utorak, 18. lipnja 2019. na obilježavanje Međunarodnog dana joge. Ujutro u 11 sati održat će se radionica bojanja mandala na dječjem odjelu Gradske knjižnice, a u 18:00 besplatan sat joge u predivnom atriju knjižnice.

Također, obilježavanje je humanitarnog karaktera te ćemo prikupljati dobrovoljne donacije za rad križevačke udruge „Vrtuljak” koja se bavi promicanjem zdravog razvoja djece, mladih i obitelji. Događaj sponzorira Indijsko veleposlanstvo.

– Posebna prijava nije potrebna. Ponesite prostirku za vježbanje ili čak onu za plažu, laganu dekicu i obucite se prigodno (tajice, kratka majica, gornji dio trenirke) i provedite večer uz laganu vježbu prilagođenu i početnicima, vježbe disanja i relaksaciju, istaknuli su organizatori.

2014. godine Ujedinjeni Narodi donijeli su rezoluciju kojom priznaju jogu kao neprocjenjiv dar cijelom čovječanstvu, a kao službeni Međunarodni dan joge odabran je 21.06. – najdulji dan u godini. Starost joge procjenjuje na više od 5000 godina te je jedna od rijetkih ljudskih aktivnosti koje su preživjele toliki test godina.

Navedena rezolucija potvrđuje dobrobiti koji proizlaze iz korištenja tehnika joge: zauzdavanje nemirnog uma, samokontrolu, korekciju karaktera i ophođenja prema sebi i prema svijetu oko sebe, njegovanje vrlina, učinkovitije nošenje s dnevnim izazovima i stresnim situacijama, napuštanje negativnih i štetnih ponašanja i navika, stjecanje tjelesne i mentalne discipline.

Tehnike joge holistički pristupaju čovjeku i njegovom zdravlju, a kroz promjenu životnog stila i povećavajući vlastitu svijest, mijenjamo sebe, društvo i zajednicu u cjelini.

Vezano

Komentari su zatvoreni.