Grad poništio nabavu za izgradnju vrtića u Karanama

Poništen je postupak javne nabave za izgradnju područnog dječjeg vrtića u Karanama koji je Grad Križevci objavio u elektroničkom oglasniku javne nabave 13. lipnja. Prema Zapisniku o javnom otvaranju ponuda, na natječaj su se javila dva ponuditelja – zajednica ponuditelja Reliance i Lunkor iz Splita i domaća tvrtka Grad-Kom. Postupak nabave je poništen, prema obrazloženju koje potpisuje gradonačelnik Mario Rajn kao odgovorna osoba javnog naručitelja, jer su obje ponude veće od procijenjene vrijednosti nabave, a naručitelj za to nema osigurana sredstva. Takva procedura propisana je Zakonom o javnoj nabavi, a novi postupak, piše u obrazloženju, pokrenut će se kroz dva mjeseca.

Radovi su procijenjeni na 800 tisuća eura bez PDV-a, Grad-Kom je ponudio odraditi ih za više od 990 tisuća eura, dok je zajednica ponuditelja iz Splita ponudila cijenu od 1.262 milijuna eura. Gradu je za izgradnju vrtića još prošle godine odobreno 325 tisuća eura iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti, dok će se ostatak financirati iz gradskog proračuna.

Prema projektnoj dokumentaciji, predviđena je izgradnja dviju mješovitih vrtićkih skupina, svaka za dvadeset djece, s pratećim pomoćnim prostorijama. Građevinski radovi su, prema natječaju koji je poništen, trebali biti gotovi do ožujka 2024.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Nitro Biber piše:

    Haloo!?!?Milijun eura za vrtić koji prima 20 tero djece?Zato ni nema ničega,frizirane cijene do bola.Kakve gluposti….

Komentari su zatvoreni.