Od ovog tjedna velika promjena vezana uz osobne iskaznice

Od ovog tjedna građani mogu podnositi zahtjeve za izdavanje osobnih iskaznica u bilo kojoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji u Hrvatskoj koja obavlja i upravne poslove, bez obzira na mjesto svojeg prebivališta ili boravišta, obavještava Ministarstvo unutarnjih poslova. Na taj način će se olakšati dobivanje osobne iskaznice i izbjegavanje gužvi koje nastaju posebno u velikim policijskim upravama, jer će građani s prebivalištem na području većih policijskih uprava moći podnositi zahtjev za izdavanje osobne iskaznice u okolnim policijskim postajama ili u drugim policijskim upravama.

Jednako tako, građanin s prebivalištem na području jedne policijske uprave moći će podnijeti zahtjev u bilo kojoj drugoj policijskoj upravi ili postaji. Izrađene osobne iskaznice građani će preuzeti u policijskoj upravi ili postaji u kojoj su podnijeli zahtjev za izdavanje. Navedeno ukidanje mjesne nadležnosti pri podnošenju zahtjeva za izradom nove osobne iskaznice trajat će do 31. kolovoza 2024. godine, o čemu će građani pravovremeno biti obaviješteni putem web stranice Ministarstva unutarnjih poslova.

Na ovaj potez MUP se odlučio zbog brojnih zahtjeva za zamjenu osobnih iskaznica kojima je rok važenja istekao za vrijeme trajanja epidemije, ali i zbog velikog broj građana koji žive i rade u inozemstvu koji pri dolasku na godišnji odmor također žele ishoditi nove isprave i obaviti neke od upravnih poslova, što još dodatno stvara gužve na šalterima upravnih poslova u policijskim upravama i postajama.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.