Veliki transfer: Borna Katanović prešao u Cibonu!

Najveći talent križevačke košarke i jedan od najtalentiranijih hrvatskih igrača rođenih 2007. godine – Borna Katanović – prešao je iz redova križevačkog Radnika u Cibonu!

Ovaj transfer dogovarao se već neko vrijeme, a nakon sastanka predstavnika križevačkog kluba, Tomislava Maslića i Dominika Nerva, s direktorom Cibone Tomislavom Šerićem te članom UO Igorom Lukačićem, postignut je dogovor o prelasku mladog talenta u jedan od najvećih klubova u Hrvatskoj i regiji. Katanović će nastupati za kadete i juniore Cibone, a postoji opcija i da seniorsko iskustvo skuplja na posudbi u jednom od zagrebačkih klubova.

“Za nas je ovo bio jako emotivan trenutak, znali smo nakon neulaska seniora u A1 ligu da je ovakav ishod realan. Naš glavni cilj na današnjem sastanku je bio ljudima koji vode brend poput Cibone podsjetiti na važnost i utjecaj malih sredina koje su baza za razvoj sporta i sportaša uopće. Želimo svi da se rad, ulaganje, napori i u konačnici rezultati valoriziraju od strane nositelja kvalitete sporta prema, uvjetno rečeno, malim sredinama. U dvoranskim sportovima, košarci, očekuje nas puno posla kako bi se postavio sustav na zdrave temelje.

Kao dio dogovora seniori Cibone će doći u rujnu odigrati prijateljsku utakmicu sa nama. Postoji i simbolični dio naknade za razvoj koju se nadamo realizirati. Nakon braće Tomas i Svoboda naš klub je još jednog igrača iznjedrio koji će svakako ostaviti utjecaj u našoj košarci. Nadamo se najvišim dometima i ponosni smo što smo dio Bornine priče. Danas smo sretni svakako zbog Borne jer ovo njegov san”, rekao je sportski tajnik Radnika Tomislav Maslić.

Radnik iz Križevaca kao dio ovog transfera dobit će simboličnu novčanu odštetu, a Cibona se obvezala da će tijekom rujna doći sa seniorskom postavom odigrati prijateljsku utakmicu protiv Radnika i taj bi se dvoboj igrao u Križevcima.
Ovim transferom završila se, barem zasad, era igranja Borne Katanovića u križevačkom klubu.

Borna, sretno u Ciboni!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.