Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1425

Najavljujemo Dane meteorita Križevci uz Međunarodni dan asteroida, od 30. lipnja do 3. srpnja 2023.
Najavljujemo Dane meteorita Križevci uz Međunarodni dan asteroida, od 30. lipnja do 3. srpnja 2023.
Najavljujemo Dane meteorita Križevci uz Međunarodni dan asteroida, od 30. lipnja do 3. srpnja 2023.

U Temi Krugova slušamo snimku drugih 17 minuta predavanja mr.sc. Lane Okroše Rožić, muzejske savjetnice Gradskog muzeja Križevci, na temu Arheološka istraživanja u Križevcima i okolici, koje je održala u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice Franjo Marković u Križevcima, u organizaciji Zavoda za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Koprivničko-križevačke županije u Križevcima i Povijesnog društva Križevci, 26. travnja ove godine.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Djeca Kalaša Jasena Boke i Nine Mašine, na odjelu književnosti za mlade Zimski zaručnici: Kroz zrcala: Knjiga prva Christelle Dabos, na odjelu beletristike Krvavi mjesec Joa Nesboa i Kako ubiti vlastitu obitelj Belle Mackie, a na stručno-znanstvenom odjelu Inquizus: Igra kvizova Nikole Paleke.

Na današnji datum rođeni su Tobey Maguire, Janez Puh, Helen Keller i Hans Spemann, osnovana je Dubrovačka Republika, otvorena je prva nuklearna elektrana na svijetu, umrli su Giorgio Vasari, Sophie Germain, Jack Lemmon i Bud Spencer.

U Svemirskom kutku spominjemo godišnjice nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i aktualne događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo Dane meteorita Križevci uz Međunarodni dan asteroida koji će se održati u prostoru zvjezdarnice i gradske knjižnice u Križevcima od 30. lipnja do 3. srpnja i skoro lansiranje svemirskog teleskopa Euclid Europske svemirske agencije.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa tako slušamo glazbu Elisabeth-Claude Jacquet de la Guerre, Pabla de Brune, Johanna Friedricha Reichardta, Augusta Conradija, Ive Tijardovića, Ivana Matetića Ronjgova, Gorana Bregovića, te Buce i Srđana na tekst Dragutina Tadijanovića.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1425 na programu je Prigorskoga radija (96,6 MHz) u utorak, 27. lipnja od 18 sati do 19 sati i 30 minuta, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.