[FOTO] Borna Katanović nakon izvrsne sezone spreman za nove izazove

Križevčanin Borna Katanović, član KK Radnik, (16) bit će od ponedjeljka na pripremama kadetske reprezentacije za predstojeće Europsko prvenstvo B divizije u Rumunjskoj. Popričali smo u subotu s njim i njegovom obitelji o mnogočemu, protekloj klupskoj sezoni, željama, hrvatskoj košarci, NBA i Euroligi. Uzorna obitelj, majka Ivana, otac Danijel, sestra Estera, braća Damjan i Noa. Košarkaška obitelj u pravom smislu riječi. Svi su u klubu koji okuplja brojne selekcije košarkaša i košarkašica i s kojima rade bivši igrači i kineziolozi.

Borna će, možda, uskoro promijeniti klub, možda će u Cibonino društvo. Bio je jedan od stožernih prvotimaca Radnika u 2. ligi Sjever u kojoj je Križevčanima zamalo izmakao naslov prvaka. Virovci su slavili, ali su, naposljetku, saznajemo odustali od 1. lige. Odigrao je izvrsnu sezonu u Jedinstvenoj kadetskoj ligi gdje je bio, po učinku, ponajbolji pojedinac. “U ponedjeljak počinju pripreme kadetske reprezentacije za EP (B divizija). Prošle godine je, nažalost, 2006. godište ispalo iz A divizije. Šteta, ali mislim da ćemo se uspjeti vratiti. U seniorima Radnika igrao sam čistog playa, a kada sam na terenu bio s Marijem Matoićem onda na poziciji trojke, koja mi najbolje i odgovara, a to uglavnom igram i u reprezentaciji. U seniorima sam bio tridesetak minuta po utakmici u igri, a u kadetskoj ligi svih četrdeset minuta. Nisam neki „grubijan“, pa nisam niti zbog osobnih morao van“, našalio se Borna, posebno istaknuvši igre Juraja Brkića u kadetskoj ligi.

Jura je jedan od najboljih strijelaca i uživanje je igrati s njime. Sljedeće sezone će, zasigurno, i puno više igrati u prvoj momčadi. Mislim da će klub dogodine ući u 1. ligu. Direktor Tomislav Maslić sigurno će, ako ja odem, dovesti prava pojačanja. Tu je trener Tomislav Matoić koji je skupio iskustvo, iskusni Ivan Svoboda koji je pokretač i glava ekipe, mlađi igrači s Brkićem, Kurpezom, Šašekom itd. Bit će to poletna momčad. Razvoj mladih igrača je prvotni cilj, a klub se izdigao, doista, na visoku razinu u organizacijskom i bilo kojem drugom pogledu“, naglasio je Borna Katanović. „Red, rad i disciplina. Treba samo raditi i trenirati i sve će biti u redu“, veli Borna. Rekli smo mu – sretno u Ciboni, odgovorio je „još se to ne zna“. Intervju s Bornom Katanovićem objavljen je na KŽ sport.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.