Solare dobiva i škola “Ivan Seljanec”

Srednja škola “Ivan Seljanec” dobit će fotonaponsku elektranu i očekuje se da će smanjiti potrošnju energije za oko 50 posto, rečeno je to jučer u Županijskoj upravi pri potpisivanju ugovora o javnoj nabavi solara na osnovnim školama u Goli, Legradu, Svetom Petru Orehovcu, Kloštru Podravskom i Molvama te na Srednjoj školi “Ivan Seljanec” i Srednjoj školi Koprivnica. Radi se o decentraliziranim sredstvima, oko 300 tisuća eura, osim za škole u Legradu i Koprivnici za koje je novac osiguran iz izvornih županijskih prihoda. Izvođač radova na križevačkoj školi je tvrtka Đuro Đaković Elektromontaža.


Namjera je postići što veću energetsku neovisnost, rekao župan Darko Koren i najavio da se fotonaponske elektrane planiraju i za objekte kod kojih se projektira dogradnja školskih prostora za jednosmjensku nastavu, među kojima je gimnazijama u Križevcima. Uime ravnatelja obratila se ravnateljica SŠ “Ivan Seljanec” Križevci Gordana Juran Ratković
uz poruku da će elektrane pomoći ne samo u uspješnijem poslovanju, nego i u obrazovanju djece o ekologiji i zelenim politikama.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.