U spomen Stjepanu Čutu

U 74. godini nakon teške bolesti umro je Stjepan Čut, rođen u potkalničkom selu Mikovcu. Volio je ovaj grad i grad je volio njega jer je u njegovo održavanje uložio 44 godine radnoga staža kao djelatnik nakon završene strojarske tehničke škole, a potom kao direktor Komunalnog poduzeća i Gradkoma.

Poznavao je cijelu vodovodnu i kanalizacijsku mrežu grada i njegove potrebe u skladu sa širenjem stambenih naselja. Zato se posebno zalagao za proširenje magistralnog vodovoda i uređenje novih izvorišta vode pod Kalnikom. No, mnogi naši sugrađani pamtit će Stjepana Čuta, druga Štefa kako se toga nije sramio, kojima bi pomagao otkloniti kvar u kući nedjeljom ili blagdanom kada se nisu mogli naći službeni majstori.

Bio je jedan od osnivača Gradskog odbora SDP-a i predsjednik Foruma seniora u stranci, ali nikada nije ocjenjivao ljude po stranačkoj pripadnosti. Nakon 30 godina staža na čelu Komunalnog poduzeća prilikom izbornih promjena u gradu kazao je da će biti velika podrška u izgradnji i poboljšanju komunalne infrastrukture. I tih se svojih riječi Štef držao. Bio je aktivan kao član OFF Road kluba, član skupštine AMK Križevci i u Udruzi antifašističkih boraca i antifašista grada Križevaca. Iskrena sućut njegovoj supruzi Nadi i djeci Tomislavu, Martini i Andreji.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.