Križevački Hogwarts u petak otvara vrata i prozore kako bi raširio glazbenu čaroliju

Križevački Hogwarts, kako za Glazbenu školu Alberta Štrige kažu njeni polaznici i zaposlenici, otvara svoja vrata u petak 2. lipnja od 16 do 19 sati kad školu magije mogu razgledati budući učenici – oni koji su već prepoznali da posjeduju poseban talent, ali i Bezjaci. Tamo će ih dočekati profesori koji će ih poučavati različitim vještinama i usavršavati njihove talente, upoznat će Potpunogluhog Ludwiga i Čudooddjeteta Wolfgang čija djela inspiriraju njihove nasljednike na slične pothvate.

I u ovoj križevačkoj školi čarobnjaštva govori se posebnim jezikom koji samo rijetki razumiju. Svi koji je upišu naučit će ga čitati, pisati, ali i oživljavati ga na najčudesnije načine. Među zanimljivim disciplinama nude se Violinoboje, Tamburoboj i još mnoge druge u kojima se koriste čarobni štapići, snaga glasa ili moć puhanja zraka, a onima koji još ne znaju koja im disciplina bolje leži pomoći će razredbeni klobuk. Učenici mogu sudjelovati na Tromuzičkom turniru, osvajati bodove za svoje razrede i pisati sovine ispite čiji će rezultati voditi u buduće karijere. Školu vodi Ravnateljica  Dumbledore, a u učionicama se skrivaju i McGonagalica, Snape pa čak i Hagrid.

Ako imate taj posebni talent, vaše vas pismo čeka u školi, samo trebate pitati. A ako ste Bezjak koji je oduvijek htio zaviriti u ovaj svijet, sada vam je prilika. Dođite i uvjerite se gdje i kako nastaje magija“, poručuju nastavnici iz čarobnjačke Glazbene škole Alberta Štrige, koji su dosad već pomogli mnogim čarobnjacima da ovladaju svojim talentima i nauče nove trikove i čarolije. Glazbena škola će u 19 sati zatvoriti vrata i otvoriti prozore kroz koje će mladi čarobnjaci pustiti čarolije, a svi koji se nađu pred školom čut će glazbenu magiju u punom sjaju. Nemojte je propustiti!

Vezano
1 komentar
  1. Mladen piše:

    Drago mi je što sam davno pohađao Križevački ‘Hogwarts’! Zaista je pravi svijet čarolije koji te ostavi promijenjenog i s moći stvaranja muzike cijelog života!

Komentari su zatvoreni.