Večeras na Gradskom vijeću u kinu – dugometražni film ili nestanak za 60 sekundi?

Najvažnija od trinaest najavljenih točaka na dnevnom redu današnje 14. sjednice Gradskog vijeća trebala bi biti ona o izmjenama i dopunama proračuna za ovu godinu, no nakon burnog posljednjeg susreta kad su oporbeni vijećnici napustili dvoranu, a vladajući sami bez rasprave i jednoglasno prihvatili sve odluke, za očekivati je da će biti zanimljivo i prije glasanja o proračunu.

Uz rebalans, na dnevnom redu je prezentacija stanja radova na projektu aglomeracije, razmatranje Izvješća o gospodarenju otpadom za prošlu godinu, Izvješća o radu gradonačelnika, a potvrdit će i Teu Hatadi za još jedan mandat na čelu Gradskog muzeja.

Kao ni pred prošlu sjednicu na kojoj je većina u Gradskom vijeću prvi put sudjelovala u novom sastavu pojačana bivšom oporbenom vijećnicom Marijanom Šatrak, niti ovaj put nije organizirana konferencija za medije, kako je to ranije bila praksa. I dok vlasti na razgovor o lokalnim temama nerado pozivaju lokalne novinare, nacionalnima se rado odazivaju. Naime, prema najavi, gradonačelnik Mario Rajn večeras u 20 sati gostuje u emisiji uživo na televiziji N1 gdje će govoriti o održivom razvoju, sudjelovanju građana i pametnoj mobilnosti.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.