U kinu kontroverzni Papin egzorcist inspiriran stvarnim slučajevima

U petak u 20 sati na rasporedu Kina Križevci je horor triler Papin egzorcist koji je već uzburkao crkvene krugove, ali i zaintrigirao publiku diljem svijeta. Oskarovac Russell Crowe u svojoj prvoj horor ulozi igra oca Gabrielea Amortha – nekonvencionalnog, buntovničkog egzorcista Rimske biskupije i Vatikana. Film je inspiriran memoarima Amortha o stvarnim slučajevima egzorcizma u kojima je zabilježio jeziva opsjedanja. Dok nastoji izbaciti jedan od najnepopustljivijih demonskih posjeda u svojoj legendarnoj karijeri, Amorth otkriva istinu iza stoljećima zakopane tajne te, unatoč upozorenjima koje dobiva iz Vatikana, na vidjelo donosi još veću zavjeru. Papu glumi Franco Nero.

U subotu u 17 sati prikazuje se znanstveno-fantastični film za djecu Kapetanica Nova. Petnaestogodišnjak Nas u šumi naiđe na srušenu letjelicu čiji su putnici 12-godišnja djevojčica Nova i njezin brbljavi robot ADD. Nova je znanstvenica iz budućnosti, a vratila se u prošlost kako bi spriječila klimatsku katastrofu. No misiju joj otežava činjenica da ju je putovanje kroz vrijeme pomladilo, a djevojčice nitko ne shvaća ozbiljno. Dvoje novih prijatelja jedino rješenje problema vide u otmici milijunaša koji planira bušiti na Sjevernom polu. Ipak, postoje i oni koji ih žele zaustaviti. Hoće li Nova i Nas uspjeti spasiti planet? ULAZ NA PROJEKCIJU JE BESPLATAN!

Avanturistički francuski film Tri mušketira: D’ Artagnan prikazuje se u subotu od 20 sati u Nevjerojatna, herojska priča, govori o mladiću po imenu dArtagnan koji od kuće odlazi u Pariz, nadajući se da će postati mušketir garde. Unatoč neuspješnoj regrutaciji, on ipak postaje dio trojice najdojmljivijih mušketira – Athosa, Aramisa i Portosa – i ubrzo se uklopi u njihov način života. U kraljevstvu podijeljenom vjerskim ratovima i pod prijetnjom britanske invazije, šačica muškaraca i žena ukrstit će mačeve i vezati svoju sudbinu za sudbinu Francuske.

U nedjelju od 16 sati prikazuje se Super Mario Bros, novi crtić iz Nintenda i Illuminationa inspiriran svijetom iz popularne igrice. Film su producirali osnivač i izvršni direktor Illuminationa Chris Meledandri i Shigeru Miyamoto iz Nintenda. Trailer nam pokazuje izgled Maria, Bowsera, Toada, Luigija i Kameka zajedno sa vojskom Koopa i Dry Bonesa. Tu su i ljuti pingvini koje smo redovno sretali u Super Mario video igricama, a mogu se čuti i neki likovi kako govore po prvi puta. S obzirom koliko veliku bazu obožavatelja Super Mario ima, usudili bi se reći i najveću u svijetu video igara budući da su generacije odrastale uz njega, Super Mario Bros. Film će nedvojbeno biti jedan od najvećih hitova 2023. godine. Kraljevstvo gljiva, stižemo!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.