Klara Katavić brončana na svjetskom prvenstvu u karateu

Od 5. do 7. travnja u Istanbulu je održano 4. Svjetsko prvenstvo organizacije Shoto Kan u katama te otvoreno prvenstvo svijeta u borbama, gdje je nastupilo preko 2800 natjecatelja iz 58 država. Ispred Karate kluba KTC Križevci u borbama su nastupili Bruno i Klara Katavić te ostvarili izvrsne rezultate! U tradicionalnim borbama “shobu ipon” do dva poena, bez zaštitne opreme, Klara Katavić je nastupila prvi put u životu i svojim izvedbama zaslužila nastup u polufinalu, gdje je izgubila od dobro poznate protivnice Račakove iz Češke, u konačnici osvajačice zlata.

Kako neslužbeno doznajemo, rezultat je mogao biti čak i bolji, no dva su suca dignula zastavicu za Čehinju, a jedan za Klarin udarac nogom pri odlučujućem poenu, gdje je doista bilo teško odlučiti koja je natjecateljica bila brža. U borbama po pravilima WKF-a, križevačka je karatistica ponovno pokazala da je u izvrsnoj formi i stigla do četvrtfinala.

Bruno Katavić je u borbama po pravilima WKF-a, nakon što je u 1. kolu bio slobodan, u 2. kolu pobjedio prekidom nakon efektnog udarca nogom, dok je u osmini finala nakon neriješenog rezultata protiv predstavnika Turske preglasavanjem sudaca izgubio rezultatom 3:2. Znakovito je da su sva tri suca koja su digla zastavicu za protivnika bili iz Turske.

– Ostvarenim rezultatima smo i više nego zadovoljni, izjavio je predsjednik kluba Siniša Katavić istaknuvši da je Klara jedna od rijetkih karatistica koja je osvojila medalje na svjetskim prvenstvima i u katama (Peking 2009.) i u borbama (Istanbul 2013.) u dvije najače svijetske organizacije – Shoto Kan i Shito Ryu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.