[FOTO] Križevački rukometaši na krilima publike pobijedili Kaštelane

Rukometaši križevačkog KTC-a pobijedili su večeras u školsko-sportskoj dvorani Križevačkog poduzetničkog centra Ribolu Kaštela 25:24 (14:14) u 8. kolu Lige za ostanak u premijerligaškom razredu. Stresna utakmice za sve, igrače i navijače koji su dobro popunili manju dvoranu i, doista, su „nosili“ domaće igrače u trenucima kada su im „kola“ krenula nizbrdo, a osobito u „ludoj“ završnici u kojoj su Kaštelani u 59. minuti vodili s dva pogotka prednosti, 22:24.

Nije se bilo, jednostavno, iščupati u tom razdoblju, a i cijelim tijekom susreta stvari su se na parketu mijenjale tolikom brzinom i s takvim preokretima da nije ni čudno što je odluka o pobjedniku „pala“ u infarktnoj završnici. No, to je rukomet, na to su nas naviknuli i „Kauboji“, pa iznimka nisu niti rukometaši KTC-a. U 13. minuti KTC je ostao bez jednog od ključnih igrača. Suci Gubica i Milošević opravdano su pokazali crveni karton Matiji Perajici zbog nesportskog poteza. Bez Perajice, s nekoliko igrača koji se prošlih dana nisu osjećali dobro, a tijekom utakmice ozlijedio se i Ostarčević.

Na poluvremenu izjednačeno, jedanaest minuta do kraja utakmice KTC ima dva pogotka prednosti 22:20 i napad, ne uspijeva, a gosti u 59. pogotkom Radine iz sedmerca vode 22:24. Jurakić zabija iz sedmerca i još jednom sa svoje krilne pozicije za izjednačenje, 24:24. Obrana Šutala i pogodak Tonija Ezgete na asistenciju Maričića za 25:24 i, možda, zlata vrijednu pobjedu za ostanak u Paket24 Premijer ligi. Čestitke rukometašima KTC-a na pobjedi uz nadu da će se svi igrači oporaviti do sljedećeg kola i gostovanja u Varaždinu kod momčadi koja je danas izgubila u Kutini.

KTC: Šutalo (9 obrana, obranjen 1 sedmerac), Marković 9 pogodaka, Vinković, Ostarčević, Harča, Dujmović, Perajica, Jurakić 8 pogodaka, Prezelj, Maričić 1, Martinović, Ezgeta 4, Tandara 3, Masnec, Celovec, Mršić. Trener: Dalibor Sokač.

Rekli su nakon utakmice:

Dalibor Sokač, trener KTC-a: “Dobili smo, pa smo izgubili, pa ponovno dobili. To samo mi možemo napraviti. Ima dva-tri napada za tri razlike, promašimo pa gubimo dva razlike. Trebalo bi pogledati na snimci kako se to odvijalo ili bolje da ne gledamo. Ova pobjeda nam, stvarno, puno vrijedi. Sada se idemo pripremiti, ako budemo mogli, za Varaždin. Čestitam dečkima”.

Toni Ezgeta, igrač KTC-a: “Zadnjih par utakmica su bile ovakve. Totalna drama. U zadnjoj minuti praktički gubimo, a na kraju to okrećemo u našu korist, čak i je naš pivotmen asistirao za pobjedu. Bili smo desetkovani zbog bolesti, rano smo ostali bez Perajice, ozlijedio se Ostarčević. Bili smo desetkovani, ali smo dali sve od sebe. Prekrasna publika u ovoj manjoj, novijoj, dvorani. Po meni je atmosfera bila bolja nego u većoj u kojoj, inače, igramo. Publika je bila, stvarno, odlična. Nadam se da im, uz ovakve napete završnice, ponovno dajemo pozivnicu za iduću domaću utakmicu.

Davor Bujas, trener Ribole Kaštela: “Napeta utakmica do samog kraja. Znali smo da KTC-u ovi bodovi znače sve. Mi smo došli, skoro, u kompletnom sastavu, nedostajao nam je jedan igrač. Stalno nas muče te ozljede i bolesti kroz cijelo razdoblje. Odlično smo se borili. Imali smo sve u svojim rukama i vodili 2 razlike u zadnje dvije minute. Sami smo prokockali šansu za uzeti dva boda“.

Velimir Krokar, igrač Ribole Kaštela: “Stvarno jedna neizvjesna utakmica. Bila je i dobra atmosfera. Htio bih pohvaliti publiku. Utakmica je bila u egalu. Igrali smo dobro, čak smo u završnici stekli dva pogotka prednosti. Njihov presing i naših par tehničkih grešaka i to je, na kraju, presudilo. Sretna pobjeda KTC-a. Čestitam im na pobjedi i želim im uspješno daljnje natjecanje”.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.