Utakmica za povijest: Radnik u derbiju protiv Podravca lovi naslov prvaka

Najbolju sezonu u novijoj povijesti kluba, košarkaši Radnika imat će priliku okruniti u subotu. Na parket dvorane OŠ Ljudevita Modeca stiže Podravac iz Virja u direktnom okršaju za naslov prvaka, a gosti stižu s kapitalnom prednosti od 13 poena.

Naime, uoči posljednjeg kola, tablica jasno pokazuje kako Podravac ima jednu pobjedu više od Radnika, kao i pobjedu od 13 poena razlike iz prvog međusobnog susreta. Na krilima braće Zadravec, koji su ubacili 62 poena, Podravac je pobijedio 104:91, tako da izabranike Tomislava Matoića čeka vrlo težak posao. Olakšat će im ga veliko zimsko pojačanje – Karlo Kos – sjajni krilni igrač koji može pokriti nekoliko pozicija u križevačkom sastavu i koji je uz Ivana Svobodu i Bornu Katanovića glavna karika momčadi u drugom dijelu sezone. Tim povodom kontaktirali smo Kosa kako bi najavio utakmicu za naslov prvaka i prolazak u kvalifikacije za plasman u Prvu mušku ligu, ali i prokomentirali njegove dojmove o novim suigračima i momčadi.

“Svi dečki su dobri, mladi i momčad ima puno potencijala. U klubu mi je super, zadovoljan sam, imam odličan odnos s ljudima u klubu. Što se tiče subotnje utakmice, očekujem najtežu utakmicu sezone za nas, pogotovo što protiv ponajbolje momčadi lige moramo pobijediti s više od 13 poena razlike. Očekujem punu dvoranu, treba nam publika, a mi ćemo se boriti i dati sve od sebe”, najavio je Karlo Kos.

Utakmicu je za portal Križevci.info najavio i Tomislav Matoić, trener seniora Radnika, koji je prokomentirao kako teku pripreme za dvoboj, koji Radniku može donijeti prvi naslov prvaka nakon 22 sezone.

“Pripreme za utakmicu odvijaju se uobičajeno, kao za svaku drugu utakmicu, iako smo svi svjesni važnosti i težine te iste utakmice. Znamo da će biti sve samo ne jedna od niza prvenstvenih utakmica, već pravi derbi koji odlučuje o naslovu. Znamo kvalitete protivnika, ali i mane te se na temelju toga pripremamo kako što bolje reagirati u određenim situacijama. Ono što je najbitnije, kompletni smo i nemamo ozljeda i bolesti, nadamo se da će tako ostati do subote. Olakotna okolnost je i što kadeti ovaj vikend ne igraju utakmicu u Jedinstvenoj kadetskoj ligi, pa će Borna i Jura biti svježi i maksimalno fokusirani na Virje.”

Kakvu utakmicu očekuješ u subotu?

“Derbi koji odlučuje o naslovu je nezahvalan za bilo kakvu prognozu. Uz to, moramo loviti njihovu prednost od 13 poena, ali spremni smo. Uvjeren sam da će igrači dati sve od sebe, a nadam se da će naš maksimum koji moramo pružiti biti dovoljan da pobijedimo sa željenom razlikom. Ovim putem pozivam sve navijače da nas dođu podržati kako bi zajedno došli do naslova prvaka“, zaključio je Matoić.

Utakmica između Radnika i Podravca na rasporedu je u subotu, 1. travnja u dvorani OŠ Ljudevita Modeca, a početak je zakazan za 19 sati.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.