7. Dani plemstva u Gornjoj Rijeci

RKCLogo.jpgSljedeća četiri dana Gornja Rijeka će po sedmi put oživjeti vrijeme potkalničkih plemkinja i plemića. Uz sudjelovanje brojnih gostiju – Povijesne postrojbe „Banderijalci“ iz Plemenite općine Turopoljske, kuburaša „Barun Helenbach“ iz Marije Bistrice, Limene glazbe „Sveti Martin“ iz Brezničkog Huma i drugih, sutra navečer krenut će Gornjom Rijekom svečana povorka manifestacije „Dani plemstva 2006-te“. Središnje događanje, kao i inače, bit će izbor „Najplemkinje“, te po prvi put izbor male „Najprinceze“, sve praćeno nastupima tamburaša i plesne skupine za izvođenje povijesnih plesova Udruge „Potkalnički plemenitaši“. Glavna atrakcija nedjeljnog programa svakako je ženski malonogometni turnir „Zlatna podvezica“, na kojem će nastupiti stalne sudionice, ali i neke nove, najavila je načelnica Gornje Rijeke Štefica Tukša.

– "S obzirom da su se očito vrlo ugodno osjećale i zabavljale kod nas, tako će i ove godine kao i prijašnjih godina igrati ženske nogometne ekipe iz Podravskih Sesveta, Koprivničkog Ivanca, ove godine prvi puta dolaze djevojke iz Kunovca, zatim iz Drnja, naša domaća ekipa iz Gornje Rijeke, susjedne županije Varaždinske iz Ljubeščice, Križevaca i Miholjca", najavila je načelnica Tukša.
U ponedjeljak će na nogometni teren istrčati muške ekipe, i to veterani domaćina i Tomislava iz Svetog Ivana Žabna, a na blagdan Velike Gospe održat će se veliko prošćenje sa svetom misom u Crkvi Uznesenja blažene djevice Marije. Bogata ponuda raznovrsnih programa, kaže načelnica Tukša, poziv je svima da sljedećih dana posjete Gornju Rijeku:
– "Program koji ćemo ponuditi sve nas malo će vratiti u prošlost u vrijeme kada su ovim našim potkalničkim prostorima doista šetali pravi plemići i plemkinje, čiju povijest i sama Udruga „Potkalnički plemenitaši“ istražuje, želeći vratiti iz zaborava sve te vrijednosti koje smo nekako sakrili u kutak svojeg srca i, da ne kažem, počeli polako zaboravljati."

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.