Od Branka do Marka

Rijetko se koja sredina u Hrvatskoj može pohvaliti stalnim nastupima svojih sportaša na Olimpijskim igrama.

Križevčani se s pravom diče olimpijcima Brankom Zorkom, Ninom Habunom i Markom Tomasom.

Proslavljeni hrvatski atletičar Branko Zorko nastupio je pet olimpijskih smotra, a trčao je 1500 metara na Olimpijskim igrama u Seolu, Barceloni, Atlanti, Sydneyu i Ateni.

Zorko je, nakon dvadesetogodišnje karijere, postao tajnikom Zajednice sportova županije i potpredsjednik je Hrvatskog atletskog saveza.

Na Igrama u Sydneyu 2000. godine, u hrvatskoj štafeti 4 puta 400 metara, nastupio je Nino Habun, a trenutačno u Pekingu na olimpijskom košarkaškom turniru za Hrvatsku igra 23-godišnji Marko Tomas. On je košarkaš madridskog Reala, a ponikao je u KK Radnik iz Križevaca.

Tomas je bio ključni igrač Repešine vrste na predolimpijskom turniru u Ateni na kojem je hrvatska izborila vizu za povratak na olimpijsku smotru nakon punih 12 godina. U prvoj utakmici olimpijskog turnira i pobjedi nad “klokanima” 97:82, Marko Križevčanin je postigao 12 koševa, ubacivši 4 trice iz četiri pokušaja.
"Bio sam vruće ruke" – otkriva Marko, koji s kolegama Otpisanima sutra ujutro u Pekingu igra protiv europskog prvaka Rusije, s nemalim izgledima za novu olimpijsku pobjedu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.