Ribice, paprikaš, pisanice i vuzmica za Uskrs u Križevcima

Tradicionalnom izložbom domaćih i europskih pisanica koje organizira Gornjogradsko dobrotvorno i kulturno društvo Lipa u nedjelju 2. travnja počinje manifestacija “Uskrs u Križevcima”. Posjetitelji će razgledati pisanice ukrašene različitim tehnikama, a izložba se otvara u 18 sati u Lipinoj kućici.
Gradska knjižnica “Franjo Marković” u četvrtak 6. travnja prikazuje crtić “Uskršnji zec dolazi u grad”, priprema uskršnju dječju čajanku, a vrijedni knjižničari pripremili su i nove knjige i slikovnice na temu Uskrsa. Na Veliki petak na Strossmayerovom trgu će se dijeliti ribice, a u subotu ujutro za najmlađe se priprema velika potraga za pisanicama na Nemčićevom trgu, uz radionicu ukrašavanja i predstavljanje križevačkih čipkarica. U 21 sat upalit će se vuzmica iza vatrogasnog doma, a članovi Lovačkog društva “Sveti Hubert” kuhat će lovački paprikaš.
Za Uskrsni ponedjeljak planira se Moto i biciklističko druženje uz vožnju do Dropkovca, u organizaciji AMK “Križevci“, Grada Križevaca, Općine Gornja Rijeka i Policijske postaje Križevci.

Uskrs
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.