Picig je pisao Povjerenstvu, pismo se zagubilo

Nakon što smo objavili tekst u kojem nam je Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa potvrdilo da Skupština društva Radio Križevci kojom predsjedava gradonačelnik Mario Rajn već pola godina ne poštuje odredbe Zakona o sprječavanju sukoba interesa jer do jučer nisu imali saznanja da je Željko Picig imenovan za direktora trgovačkog društva Radio Križevci, javio nam se Željko Picig. On tvrdi da je kao direktor društva poslao upit Povjerenstvu još 25. listopada, ali da nikad nije dobio odgovor. Kako Povjerenstvo na svojim stranicama javno objavljuje sva mišljenja koja redovito i ažurno daje na upite obveznika, provjerili smo jesu li dobili Picigov upit i zašto nisu odgovorili na njega. “Nakon pregleda u našem sustavu utvrdili smo da je gospodin Željko Picig dana 25. listopada poslao Povjerenstvu elektroničku poštu u kojoj navodi da je imenovan za direktora Radija Križevci te postavlja upit je li dužan podnijeti imovinsku karticu. Nažalost, navedeni upit nije zaprimljen u Povjerenstvu budući da ga je sustav greškom označio kao neželjenu poštu te stoga Povjerenstvo nije dalje postupalo po navedenom“, odgovorili su iz Povjerenstva našem portalu samo četiri sata nakon poslanog upita.

Prema Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, direktor društva u kojem jedinice lokalne samouprave imaju većinski udio obveznik je Zakona bez obzira obavlja li tu dužnost profesionalno i dužan je ispuniti imovinsku karticu. U slučaju dvojbe, navodi se u tom Zakonu, obveznici su dužni zatražiti mišljenje Povjerenstva koje će najkasnije u roku od 15 dana dati obrazloženo mišljenje. No petnaest dana je odavno prošlo, a Picig nije smatrao da treba provjeriti što je s njegovim upitom i zašto mu nitko ne odgovara.

Poslao sam im upit trebam li kao volonter popunjavati imovinsku karticu. Automatski je odgovoreno da će mi u najkraćem mogućem roku odgovoriti. Znači, da je njihov sustav zaprimio upit i meni je to dovoljna potvrda. Danas sam im poslao podsjetnik. Preozbiljno sam ja u svakom poslu da bi mi se događali propusti, ako treba bit će objavljena“, odgovorio nam je direktor Picig. A treba biti objavljena, kako nam je jučer i potvrdilo Povjerenstvo koje je odmah provjerilo podatke iz sudskog registra i najavilo da će izvršiti unos podataka novog obveznika Željka Piciga u Registar obveznika te poduzimati daljnje propisane radnje. Osim toga, Picig će morati urediti svoje privatne poslove kako bi se spriječio predvidljivi sukob interesa. Prema Zakonu, sukob interesa postoji kad su privatni interesi obveznika u suprotnosti s javnim interesom, a i dalje je zanimljiva činjenica da je Picig direktor javnog medija, a istovremeno i stopostotni vlasnik drugog medija koji je u poslovnom odnosu s jedinicom lokalne samouprave. Istom onom koja ga je imenovala na direktorsku funkciju javnog medija.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.