Mladi za primjer: Učenici Srednje škole Ivan Seljanec danas sudjeluju u prosvjedu za klimu

Glas o 16-godišnjoj švedskoj aktivistici Greti Thunberg i njezinu projektu School Strike 4 Climate pronio se po cijelome svijetu, a odjeci se čuju i u Hrvatskoj. Premisa je jasna – da bi se djeca pripremala za budućnost, moraju znati da će budućnosti biti, a klimatske promjene sugeriraju da nikada nismo bili neodgovorniji prema budućnosti našeg planeta. Javnost je već upoznata s idejom 17-godišnje Laure Skala koja prosvjedom u Zagrebu upozorava na opasne klimatske promjene kojima iz dana u dan uništavamo svijet u kojem živimo, a njenom prosvjedu priključuju se i križevački srednjoškolci iz Srednje škole Ivan Seljanec.

Oni su se odlučili pridružiti globalnim prosvjedima za klimu danas, 15.3.2019. godine od 13:15 na Trgu Josipa Jurja Strossmayera u Križevcima. Jedan školski sat učenici trećih i četvrtih razreda odlučili su prosvjedovati i tako potaknuti sve nas na promišljanje o tome što radimo našem planetu. Nakon toga će u školi uz pomoć Zelene energetske zadruge (ZEZ) biti organiziran i edukativni program na temu ekologije.

Što za kraj reći, osim čestitati mladim srednjoškolcima na ovom potezu, koji će sigurno poslužiti kao sjajan primjer svim mlađim, a posebno starijim sugrađankama i sugrađanima.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.