Za programe u kulturi Županija najviše nagradila vjerske zajednice

Dvadeset tri udruge iz naše županije dobile su za trideset devet programa u kulturi koje će provoditi u ovoj godini ukupno 20.583,12 eura, objavljeno je jučer na stranicama Županije nakon što je župan Darko Koren donio zaključke o rasporedu sredstava županijskog proračuna. Najveći iznosi, po 929.06 eura, odobreni su za Međunarodni simpozij umjetničke keramike koji organizira udruga L.U.M.A. iz Ješkova te RockLive festival. Zajednici kulturno umjetničkih udruga iz županijskog je proračuna za redovnu djelatnost namijenjeno 30.526,25 eura. Rezultati su to Poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi koji je Koprivničko-križevačka županija objavila u rujnu prošle godine.

Iako je Županija objavila da je ustanovama i udrugama u kulturi dodijelila 178 tisuća eura, najveći dio novca zapravo su dobile vjerske zajednice za sanaciju svojih objekata. Točnije 17 župa dobilo je 95.046,01 eura, od čega je najviše otišlo u Kalinovac gdje će se u Župi sv. Luke Evanđelista obnavljati sakralna obilježja uz potporu 6.636,14 eura. Točno toliko novca Županija je namijenila za obnovu knjižne građe u četiri knjižnice, pri čemu one u Koprivnici i Križevcima dobivaju jednake iznose – po 2.250 eura.

Sve ustanove u kulturi, muzeji, knjižnice i pučka učilišta iz naše županije za svoje programe, ali i konzervatorsko-restauracijske radove i razne sanacije, ukupno su dobile 26.026 eura. Najveći iznosi, po 3.900 eura, namijenjeni su obnovi predmeta iz fundusa koprivničkog muzeja i sanaciji stolarije na utvrdi Stari grad u Đurđevcu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.