Još danas prijave na dramsku radionicu

Još danas su otvorene prijave za dramsku radionicu koju družina “Kolibrići” organizira za djecu i mlade, buduće amaterske, a možda i profesionalne glumce. Namijenjena je djeci i mladima u dobi od 10 do 18 godina koji žele otkriti kako se, kroz raznovrsne dramske vježbe i tehnike, priprema za ulogu. Radit će se u grupi, u parovima i individualno kroz vježbe osvješćivanja disanja, tijela, glasa, prostora, pokreta i odnosa s partnerom.

Program počinje sutra, u četvrtak 23. veljače, od 11 do 13 sati u Gradskoj knjižnici “F. Marković” i besplatan je. Broj mjesta je ograničen i prijave se primaju na broj 099/844 3304. Radionicu vode članovi dramske družine “Kolibrići” i voditelji-gosti, koji će s polaznicima osmišljavati i izvoditi kratku predstavu prema zadanoj priči. Sve teme su interaktivne, najavljuje voditeljica družine Sanja Marković, a jedini je uvjet da polaznici dođu u udobnoj odjeći (trenirka i tenisice).

TEME:

1. Uvod (upoznavanje, zagrijavanje – „Na gusarskom jedrenjaku“ – Ema Marinković i Marko Sekelj, članovi dramske družine „Kolibrići“)

2. „Priprema za javni nastup – Kako razbiti tremu?“ – Željka Šunjić, profesorica hrvatskog jezika s iskustvom rada u kazalištu

3. „Vježbe glasa i koncentracije“ – Ignac Ratković, student komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu

4. “Dramatizacija kratkih priča”, „Posejdonovo podmorje“ – članovi družine „Kolibrići“ – Filip Sekelj, Kristina Cvrtila, Lorena Žohar, Matija Međimorec, Sanja Marković – voditeljica dramske družine „Kolibrići“.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.