3. STEAM večer o analognoj i digitalnoj stomatologiji uz dr. sc. Vedrana Šantaka

Što je to stomatologija, kako se i danas nad zubima radi analognim pomagalima, a gdje je ono ustupilo mjesto digitalnim tehnologijama, što su luk i plazma, što je to KEP indeks i zašto je o oralnom zdravlju bitno educirati od najranije dobi – o svemu tome možete čuti na 3. STEAM večeri uz gosta dr. sc. Vedrana Šantaka, koja će se održati u petak, 24. veljače u opuštenoj atmosferi na 1. katu Caffe bara „Bull 23“ s početkom u 20 sati. Tribinu će moderirati Hrvoje Belani, upravitelj Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“.

Dr. sc. Vedran Šantak, dr. med. dent., specijalist je parodontologije iz Križevaca. Diplomirao je 2009. godine iz područja stomatološke protetike, a 2015. je doktorirao na temi utjecaja atmosferske plazme na tvrda zubna tkiva, gdje je predstavio primjenu novog eksperimentalnog uređaja, atmosferskog plazmenog mlaza (APM), i analizirao njegov utjecaj na tvrda zubna tkiva. Radni staž stekao je u Domu zdravlja Zagreb-Centar na stručnim i rukovodećim pozicijama, a nedavno je u Križevcima otvorio Ustanovu za zdravstvenu skrb dr. Šantak. Urednik je časopisa Dentalni asistent – Glasila strukovnog razreda dentalnih asistenata Hrvatske komore dentalne medicine.

Tribina „Analogna i digitalna stomatologija“ dio je serijala kratkih tribina „STEAM večeri“ koji križevačka udruga P.O.I.N.T. sa Zakladom za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ i partnerima organizira u sklopu EU projekta „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“. Ideja je ovih večeri približiti posjetiteljima različite aktualne teme iz područja znanosti, tehnologija, inženjerstva i matematike, ali i umjetnosti u širem smislu, s ciljem poticanja na kreativno razmišljanje te primjenu znanja iz navedenih područja u stvarnim okruženjima, od istraživanja do poduzetništva.

Projekt „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“ provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.