Osvanuo prvi križevački mural povodom sutrašnjeg Dana Grada

Foto: Zlata Životić

Maloprije je uklonjena skela sa zida zgrade na Nemčićevom trgu, poznatije kao bivši Šimecki, a svjetlo dana u punom sjaju ugledao je prvi križevački mural, na kojem su prikazani znamenite Križevčanke i Križevčani iz slavne povijesti grada: Nina Vavra, Marijan Detoni, Marcel pl. Kiepach, Dragutin Novak i Magda Logomer Herucina.

O sadržaju murala je odlučilo gradsko povjerenstvo u sastavu: dr. sc. Zdenko Balog, povjesničar umjetnosti, likovni umjetnik i fotograf, Križevci; Tea Hatadi, samostalna multimedijalna umjetnica, Zagreb-Križevci; dr. sc. Ivan Peklić, povjesničar, Križevci; Sandro Novosel, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam, Grad Križevci.

Autor koncepta je križevački umjetnik, arhitekt, dizajner računalnih igara i strip-crtač s koprivničkom adresom Ivan Ivanović, a za izvedbu je bio zadužen akademski slikar Ljubiša Pušac iz Prijedora, poznatog kao “grad murala”. Iz gradske uprave su naveli da vrijednost izrade murala iznosi oko 40 tisuća kuna, uključujući i troškove za nabavu boja.

 

 

 

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.