U skoro cijeloj županiji proglašena elementarna nepogoda

KOPRIVNICA – Zbog šteta uzrokovanih sušom, koprivničko-križevački župan Darko Koren proglasio je elementarnu nepogodu za 20 općina i Grad Đurđevac. Prema prvoj, gruboj procjeni županijskog povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, na ovom je području suša u protekla tri mjeseca uzrokovala više od 70 milijuna kuna štete na poljoprivrednim kulturama, izvijestio je zamjenik župana Darko Sobota.

– Županija je danas proglasila elementarnu nepogodu, papiri su proslijeđeni državnom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda u Ministarstvu financija. Sve jedinice lokalne samouprave imaju rok od 50 dana obavijestiti svoje stanovnike da podnesu zahtjeve na adekvatnim obrascima koji postoje za tu namjenu, te da općinska i gradska povjerenstva izađu na teren, na svaku parcelu te da se zapravo u roku 50 dana donese točna procjena stvarnih šteta na poljoprivrednim kulturama, objasnio je D. Sobota.

U Koprivničko-križevačkoj županiji elementarna nepogoda nije proglašena samo na području Koprivnice i Križevaca, te Đelekovca i Koprivničkih Bregi.
– Nepogoda nije proglašena u ta dva grada i dvije općine, jer njihova povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda nisu to od župana odnosno Županije i županijskog povjerenstva niti zatražila, objasnio je zamjenik župana Darko Sobota.

Elementarna nepogoda je proglašena za općine Rasinja, Novigrad Podravski, Peteranec, Hlebine, Legrad, Gornja Rijeka, Sveti Petar Orehovec, Kalinovac, Molve, Sokolovac, Sveti Ivan Žabno, Virje, Kalnik, Gola, Koprivnički Ivanec, Drnje, Kloštar Podravski, Ferdinandovac, Podravske Sesvete, Novo Virje i Grad Đurđevac.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.