[FOTO] Osnovci Modeca, Nazora i Orehovca programirali LEGO „kockice”

Učenici Osnovne škole Sveti Petar Orehovec, Osnovne škole Ljudevita Modeca i Osnovne škole „Vladimir Nazor” 19. siječnja sudjelovali su u radionicama koje je u sklopu EU projekta SPARK križevačke udruge P.O.I.N.T. vodio profesor Tomislav Jagušt sa zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER).

Učenici su na kreativan su način učili o programiranju i modernoj primijenjenoj tehnologiji. Nakon uvodne prezentacije i vježbe sastavljanja i programiranja LEGO Education seta, po 20 učenika iz navedenih osnovnih škola jedva je dočekalo iskoristiti nove vještine.

Nakon vježbe izrade uobičajenih modela, učenici su sastavljali i programirali vlastite modele motivirani primjenjivošću u svakodnevnom životu, svakodnevnim okruženjem, a prije svega zabavom.

Projekt SPARK – “Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca” provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge P.O.I.N.T. Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.