Saša Višak postigao odličan rezultat na 64. natjecanju u oranju u Keniji

SVJETSKO NATJECANJE U Keniji su se ove godine natjecali natjecatelji iz 22 zemlje.

Predsjednik Kenije UhuruKenyatta otvorio je natjecanje na farmi Nongongeri pri Sveučilištu Egerton u Nakuru-u u petak, 01. prosinca 2017. godine. Tom je prigodom rekao kako će Vlada posebnu pozornost posvetiti mehanizaciji u poljoprivredi te pomoći lokalnim poljoprivrednicima da povećaju proizvodnju hrane. Priznao je da je upravo vidio najnovije i najmodernije traktore i plugove po prvi puta. “Po prvi puta vidim visokonapredne plugove. Moja će Vlada u prioritet staviti akviziciju takvih strojeva kako bi pomogla lokalnoj poljoprivredi”, rekao je Predsjednik Kenyatta.

U Keniji su se ove godine natjecali natjecatelji iz 22 zemlje. Iz Hrvatske se natjecao samo Saša Višak, jer Zoranu Piskaču nije omogućena adekvatna oprema s kenijske strane.Prvi dan natjecanja na strništu u kategoriji pluga ravnjaka natjecalo se 23 natjecatelja. Prvo mjesto zauzeo je Don Gruber iz SAD-a, drugo EamonnTracey iz Irske, treće BjameMollerNielsen iz Danske, a naš Saša Višak završio je na 13. mjestu.U kategoriji premetnjaka natjecalo se 19 natjecatelja, o kojih je prvi bio John Whelan iz Irske, drugi MarcoAngst iz Švicarske i treći Bob Mehrtens iz Novog Zelanda.

Drugi dan natjecanja na travi, u oštroj konkurenciji naš Saša Višak zauzeo je deseto mjesto.Ovo je izniman rezultat za hrvatske orače. Na prvom mjestu je ostao Gene Gruber iz SAD-a, EamonnTracey iz Irske je drugi, a treći BjameMollerNielsen iz Danske.U kategoriji plugova premetnjaka prvi je John Whelan iz Irske, drugi Bob Mehrtens iz Novog Zelanda, a treći YvesThievon iz Francuske.(Agrobiz)

Sve rezultate možete pogledati na web stranici WPO-a.

Vezano

Komentari su zatvoreni.