“Trio Jungen” i “Zagrebački puhački trio” tonski snimali u Koncertnoj dvorani Glazbene škole

Tijekom vikenda, 14. i 15. siječnja 2023., u Glazbenoj školi Alberta Štrige Križevci odvijalo se tonsko snimanje albuma Freske na kojem će se naći kompozicije isključivo hrvatskih skladatelja. Trio Jungen, kojeg čine Renata Penezić, flauta; Žarko Perišić, fagot i Marina Matolić, klavir ukupno su snimili pet skladbi: Željko Brkanović: Vocatio iz Stuttgarta; Ivan Božičević: Tisuću borova, jedan mjesec; Ivan Božičević: Spiritual Mountain; Tomislav Uhlik: Djevojčica iz moje ulice i Miroslav Miletić: Freske.

Na kraju je uspješno snimljena i Pasacaglia za puhački kvintet Živka Ključe. Za snimanje te skladbe snage su udružili Zagrebački puhački trio u sastavu Dario Golčić, oboa, Bruno Phillip, klarinet i Žarko Perišić, fagot; kojima su se pridružili gosti Renata Penezić na flauti i Dario Kšenek na horni. Producent i snimatelj bio je Krešimir Pustički.

Glazbenici su oduševljeni Križevcima i koncertnom dvoranom škole te navode da im je bio pravi užitak svirati i snimati u njoj. Renata Penezić, izv.prof flaute na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i prva flauta Zagrebačke filharmonije je izrazila zahvalnost ovim riječima:
– Zahvaljujem se u ime svih najsrdačnije Glazbenoj školi Alberta Štrige i ravnateljici, profesorici Branki Špoljar, što nam je izašla u susret i omogućila snimanje. Veselimo se unaprijed koncertu koji ćemo u znak zahvalnosti održati u vašoj školi.

– Nama je također bila čast ugostiti naše vrsne glazbenike i veselimo se čuti ih u živo, uzvratili su zahvalama iz križevačke Glazbene škole.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.