U križevačkoj knjižnici održana središnja proslava nacionalne kampanje Čitaj mi!

U Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ uz podršku udruga i volontera u četvrtak, 1. travnja održana je središnja proslava 8. rođendana nacionalne kampanje Čitaj mi! koju je podržao gradonačelnik Mario Rajn. Riječ je o nacionalnoj kampanji za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja, pokrenuta je povodom Europske godine čitanja naglas, a odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Cilj je poticati roditelje i druge odrasle da djeci čitaju naglas već od samog rođenja kako bi čitanje postalo dijelom svakodnevnog ugodnog druženja roditelja i djece i kako bi se stvorila posebna emocionalna veza između djeteta i odrasle osobe koja mu čita, objasnila je dopredsjednica Hrvatskog čitateljskog društva Snježana Berak u uvodnom govoru.

Nakon uvodnog govora, gradonačelnik Mario Rajn pročitao je nekoliko pitalica djeci, nastupila je dramska družina Kolibrići sa skečom „Na sliku i priliku“, ambasadorice čitanja Dora i Larissa Kalaus čitale su ulomke iz knjige „Mali majmun u velikoj brizi“, Ivanka Ferenčić Martinčić je pričala priču „Kraljevski krojač“, Tea Sekelj je čitala pjesmu Josipe Franjić Radulović „Čitaj mi“, a na kraju je izveden igrokaz „Čitaj mi!“

Obilježavanje osmog rođendana kampanje Čitaj mi! organizirali su Hrvatski knjižničarsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti i Hrvatsko logopedsko društvo uz potporu UNICEF-a Hrvatska.

Vezano

Komentari su zatvoreni.