U križevačkom Domu zdravlja i ove godine pet specijalističkih ambulanti

Jučer je u prostorijama Županijske uprave potpisan Sporazum o suradnji na osiguranju i provedbi specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite između Županije i županijskih zdravstvenih ustanova – Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“, Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije i Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije, zahvaljujući kojem će i ove godine u križevački Dom zdravlja dolaziti specijalisti psihijatri, ortopedi, internisti, otorinolaringolozi i urolozi.

Ovaj program provodi se osmu godinu zaredom i omogućuje dostupnost zdravstvene zaštite građanima u Križevcima i Đurđevcu, koji u svom gradu nemaju bolnicu. Dosad je ostvareno više od 35 tisuća pregleda, a samo u prošloj godini bilo ih je 600 više nego u prethodnoj.


Brojke dovoljno govore o važnosti specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite za naše građane u Križevcima i Đurđevcu te okolici, a ove smo godine u tu svrhu osigurali više od 90 tisuća eura. Ukupno je dostupno devet specijalističkih ordinacija čiji rad pomaže rasterećenju bolničkog sustava, smanjenju listi čekanja i uštedama na prijevozu, a želja nam je dodatno proširiti mrežu specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite“, poručio je župan Darko Koren. Sporazum su u ime ustanova kojima su na čelu sa županom potpisali ravnateljica županijskog Doma zdravlja Mirjana Hanžeković, ravnatelj bolnice Mato Devčić i ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla.

Zajednički možemo učiniti mnogo, što uostalom i pokazuje ovakav sporazum između zdravstvenih ustanova. Ovo je dokaz da se vodimo načelima koje je davno uspostavio dr. Andrija Štampar, a to je da moramo biti bliski građanima“, zaključila je ravnateljica Vadla.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.