Ida Šimunčić i Rudolf Kralj najbolji sportaši Križevaca u 2016. godini

U ponedjeljak, 23. siječnja 2017. u prostorijama  Razvojnog centra i Tehnološkog parka održana je dodjela nagrada i priznanja za najuspješnije sportaše, sportašice, sportske djelatnike i ekipe grada Križevaca za 2016. godinu. U kratkom filmu prije dodjele Zajednica športskih udruga prikazala je na kojim sve projektima radi u gradu kao organizator ili suorganizator, kao što su malonogometni turnir, škola plivanja na gradskom bazenu, škola klizanja, ljetovanje na Pagu i još mnogi drugi događaji.

Prva nagrada dodijeljena je Luki Drokanu za najuspješnijeg sportaša s invaliditetom. Luka je član Kluba za obaranje ruku Tigar i osvojio je 3. mjesto na svjetskom prvenstvu do 70 kg.

Za najperspektivniju sportašicu nominirane su bile Lucija Zimonji (Atletski klub Križevci), Leona Ostojić (Ženski odbojkaški klub Križevci) i Elena Beljak (Ženski rukometni klub KTC), a za najperspektivniju je proglašena Lucija Zimonji.

U kategoriji za najperspektivnijeg sportaša nominirani su Antonio Dragašević (tae kwon do klub Radnik), Neven Krulić (Atletksi klub Križevci), Matija Jagušić (Streljački klub Križevci 1252), Matija Udvari (Streljački klub Križevci 1252) i Dorian Kešer (karate klub KTC). Za najperspektivnijeg sportaša proglašen je Neven Krulić.

Nakon najperspektivnijih sportaša i sportašica na red je došao za najuspješnije sportaše i sportašice. Za najuspješniju sportašicu bile su nominirane Tara Stjepanović (ŽOK Križevci), Klara Katavić (KK KTC), Ida Šimunčić (AK Križevci) i Ivona Nemčić (Fitness klub Body fit Križevci). Najuspješnija sportašica grada je Ida Šimunčić.

U kategoriji najuspješnijeg sportaša nominirani su Luka Dlesk (Fitness klub Body fit Križevci), Bruno Katavić (KK KTC) i Rudolf Kralj (AK Križevci), a najuspješniji sportaš je Rudolf Kralj.

Najuspješnija ženska perspektivna ekipa je ekipa mlađih juniorki Atletskog kluba Križevci, a još su bila nominirana i ekipa djevojčica Ženskog rukometnog kluba KTC.

Juniorska ekipa AK Križevci, juniorska ekipa Streljačkog kluba Križevci 1252 i kadetska ekipa Streljačkog kluba Križevci 1252 bile su nominirane za najuspješniju mušku perspektivnu ekipu, a najperspektivnijom je proglašena juniorska ekipa Streljačkog kluba Križevci 1252.

Što se tiče najuspješnijeg ženskog sportskog kluba u konkurenciji između atletskog, rukometnog i odbojkaškog kluba nagradu je osvojio Atletski klub Križevci.

Za najuspješniji muški sportski klub bili su nominirani Atletski klub, Motociklistički klub Križevci i Streljački klub Križevci 1252, a najuspješniji u prethodnoj godini je Motociklistički klub Križevci.

Najuspješniji trener je Zvonko Jagušić iz Streljačkog kluba Križevci 1252. Uz njega nominirani su još bili Dragutin Palčić (AK Križevci), Danijel Miklečić (Fitness klub Body fit Križevci) i Marjana Fržović (ŽRK KTC).

Zaslužni sportski djelatnik za 2016. godinu je Mladen Klasić, dugogodišnji predsjednik AK Križevci. U ovoj kategoriji još su bili nominirani Karlo Šimonek (Tae kwon do klub Radnik) i Ivan Kranjec (Stolnoteniski klub Križevci TOP-12).

Za kraj priredbe dodijeljena su posebna priznanja za sportska postignuća Marku Köglu (Klub za obaranje ruku Tigar), Domagoju Kruliću (Streljački klub Križevci 1252) i Veroniki Drljačić (AK Križevci).

Posebno priznanje za promociju sporta i rekreacije dodijeljena je Zvonku Stipiću.

Sve plakete sportašima su predali predsjednik Zajednice športskih udruga grada Križevaca Josip Šikić i križevački gradonačelnik Branko Hrg. Za sve prisutne dodjelu je uljepšao Komorni sastav tambura Glazbene škole Alberta Štrige pod vodstvom profesora Igora Kudeljnjaka.

Na početku ceremonije uvodnu riječ je imao Josip Šikić koji je istaknuo da se sportom bavi više od 50 godina i zaželio još uspješniju 2017. godinu. Nakon profesora Šikića gradonačelnik Branko Hrg čestitao je sportašima na njihovim rezultatima i zahvalio što promoviraju grad diljem Hrvatske, a i van granica Lijepe naše. Za kraj uzvanicima se obratio i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren koji se prisjetio našeg prvog olimpijca Branka Zorka da on bude uzor mladim sportašima za bavljenje sportom.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.