(VIDEO) Borna Katanović najbolji igrač u pobjedi reprezentacije Hrvatske protiv Slovenije

foto: HKS

Najveći talent križevačkog sporta – mladi košarkaš Borna Katanović – nalazi se na pripremama kadetske reprezentacije Hrvatske (uzrast do 16 godina). U sklopu priprema, jučer su odigrali i utakmicu u sklopu Prvog memorijalnog turnira “Krešimir Ćosić”, a protivnici su im bili vršnjaci iz Slovenije. Dvoboj koji se igrao u legendarnim Jazinama, završen je pobjedom Hrvatske rezultatom 80:68 (20:20, 12:22, 26:10, 22:16), a nas posebno veseli sjajna partija Katanovića.

Prva četvrtina obilježena je izjednačenom igrom te je završena rezultatom 20:20. Druga dionica išla je u korist gostima te su se Slovenci odvojili na dvocifrenu prednost, a Hrvatska je na predah otišla u minusu s rezultatom 32:42.

Treći dio susreta donio je još jedan preokret unutar utakmice te je Hrvatska u potpunosti preuzela konce igre u svoje ruke. Izabranici Roka Jurline ne samo da su anilirali minus od 10 poena s poluvremena, već su uoči zadnje četvrtine stvorili zalihu od 6 poena prednosti. Posljednja dionica donijela je nastavak sjajne igre naših, kao i daljnjeg rasta prednosti hrvatske reprezentacije, sve do konačnih 80:68.

Najefikasniji pojedinac u redovima Hrvatske bio je Niko Jerbić sa 17 poena, no za to je potrošio čak 20 šuteva. Sveukupno gledajući, prvo ime Hrvatske bio je Borna Katanović. Izdanak KK Radnik iz Križevaca bio je drugi strijelac Hrvatske s 14 poena, za što je uzeo samo 9 šuteva. Borna je bio i uvjerljivo najbolji skakač u redovima naših s 10 uhvaćenih lopti, kao i prvi asistent s 4 dodavanja. Sve skupa, za nešto više od 36 minuta na parketu, Katanović je ostvario index valorizacije učinka od 21 poena, po čemu je također bio najbolji u kockastim redovima.

Snimku utakmice možete pogledati u priloženom videu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.