Za trkače nema zime – počinje Križevačka kros liga

Sve je spremno za drugo izdanje Križevačke kros lige koja i ove sezone traje pet kola i trči se i hoda na različitim lokacijama, duljinama i terenima, objavili su organizatori iz Atletskog kluba Križevci. Iako su s planiranjem lige počeli čim je završilo zadnje kolo lanjske, previše detalja ni ovaj put ne žele otkriti unaprijed, već trkače drže u neizvjesnosti i niskome startu. Liga počinje na Štefanje, u ponedjeljak 26. prosinca u 10 sati i prvo kolo trči se na stadionu. Naime doznajemo da je riječ o štafeti 4 × 1600 m, odnosno ekipnom natjecanju u kojem će svaki od četiri člana ekipe trčati ili hodati 1600 m, što su točno četiri kruga na stadionu.

Ne zamarajte se slaganjem ekipa zato što ćemo mi to odraditi za vas! Vaše je samo da se prijavite, dođete na vrijeme na start i odradite. Za prve tri štafete osigurane su i nagrade“, poručuju organizatori i dodaju da će, kao i lani, “štefanjsko” kolo biti humanitarno pa će iznos od kotizacija za tu trku donirati Udruzi “Maslačak”.

Natjecanje se proteže u pet kola, subotom do kraja veljače i mogu sudjelovati svi koji žele, neovisno o članstvu u sportskim klubovima. Startnina za sva kola iznosi 200 kuna/26,54 EUR, odnosno 40kn/5,30 EUR po kolu i uplaćuje se na žiro račun atletskog kluba Križevci (IBAN: HR8923600001101515442). Preuzimanje startnih brojeva je pola sata do sat prije početka utrke. Po završetku svakog kola brojevi se vraćaju, a svaki natjecatelj ulazi u službeni poredak te sudjeluje u tomboli za koju su sponzori osigurali nagrade.

Prijave su otvorene putem obrasca: https://forms.gle/GNHzaMk4pmHavXDi9, a za natjecatelje koji prijave svih pet kola osiguran je finišerski paket s neophodnom opremom za svakog trkača: čarape za trčanje, rukavice i vjetrovka s oznakom lige. Osim paketa i startnog broja, kotizacija pokriva mjerenje vremena, obradu i evidenciju rezultata, svlačionice, fotografa, okrepu u vidu hrane i pića nakon svakog kola, kao i dodatne nagrade za one najupornije.

Razrađen je i sustav za bodovanje i to posebno za trkače, posebno za nordijske hodače u kategorijama žene i muškarci. Za plasman u ukupnom poretku potrebno je istrčati minimalno tri kola, dok se svako dodatno kolo boduje s još 10 bodova. Ukupni pobjednici lige dobit će prijelazni pehar, a poklon paketi predviđeni su za prva tri mjesta u kategoriji u ukupnom poretku. Za sudjelovanje u kategoriji nordijskog hodanja obavezni su štapovi.

Križevačku kros ligu pokrenuli su trkački entuzijasti okupljeni oko Alena Pavličeka i Škole trčanja AK Križevci kako bi održali motivaciju za treniranje tijekom zime i dodatno popularizirali rekreativno trčanje u Križevcima. Ne samo da su uspjeli motivirati rekreativce koji pak nisu dozvolili da im tenisice tijekom zime prekrije prašina, nego su privukli i trkače iz drugih gradova pa su naše staze upoznali i oni iz Čakovca, Kutine, Vrbovca, Zagreba, Varaždina, Koprivnice. Lani se trčalo po kiši i snijegu na Kalniku, Čabrajima, stadionu i u Ratarskoj šumi, a ovogodišnje staze organizatori još uvijek čuvaju u tajnosti. Otkrivat će ih pred svako kolo, a detalje pratite na portalu Križevci.info.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.