Predsjednik Josipović danas u Križevcima

Dan_Grada_svecana_sjednica_2014U prigodi Dana Grada Križevaca danas u 11 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog doma će se održati svečana sjednica Gradskog vijeća, kojoj će prisustvovati i predsjednik Republike prof.dr.sc. Ivo Josipović, prvi put u prigorskom središtu od 2009. i kampanje za sadašnju funkciju.

Tom će događaju prethoditi zabavni program na Strossmayerovom trgu od 9:30 sati, u kojem će sudjelovati djeca Križevaca, režući veliku rođendansku tortu, a od 15 sati će se održati sportsko zabavna manifestacija Sportskih igara mladih 2014.

12_Grb_Viteza_DBHZmaja_Druzba_Braca_hrvatskog_zmaja_Zmajski_stolOtkrivanje spomen-ploče Mohorovičiću

Družba “Braća hrvatskog zmaja” – Zmajski stol u Križevcima i Zavod za znanstveno-istraživački rad HAZU pozivaju također na otkrivanje spomen-ploče akademiku Andri Mohorovičiću (1913.-2002.), povjesničaru umjetnosti i arhitektu, sveučilišnom  profesoru, potpredsjedniku i glavnom tajniku HAZU te počasnom građaninu Križevaca. Spomen-ploča će biti otkrivena u 10 sati na Mohorovičićevoj rodnoj kući na uglu Jelačićeve i Strossmayerovog trga, a otkrit će ju akademik Franjo Tomić, voditelj Zavoda za znanstveno-istraživački i umjetnički rad Koprivničko-križevačke županije u Križevcima.

HPD_Kalnik_Tamburaski_orkestar_Glazbene_skoleSvečani koncert u crkvi sv. Ane

Hrvatsko pjevačko društvo “Kalnik” i Glazbena škola Alberta Štrige pozivaju večeras u 20 sati na svečani koncert povodom Dana Grada i 100. godišnjice smrti Franje Markovića, koji će se održati u crkvi sv. Ane. Na programu koncerta bit će “Križevačka misa” nepoznatog autora iz 17. stoljeća, za mješoviti zbor, soliste i orgulje; “Križevačka suita” Adalberta Markovića za Tamburaški orkestar te hrvatska domoljubna pjesma “U boj, u boj” koju je napisao Franjo Marković, a uglazbio i kasnije u svoju operu “Nikola Šubić Zrinski” uklopio Ivan pl. Zajc. Kao solisti nastupit će Ana Majdak, Zlata Životić, Vice Zirdum i Davor Konfic, ml., a uz orgulje Ozren Bogdanović. Dirigenti ansambala su Branka Špoljar i Igor Kudeljnjak.

Vezano
2 komentara
  1. presvetli piše:

    Od kampanje do kampanje, kako se tu pojavljuje tako je i trebao biti u članku spomenut, prvo križevčani a zadnji pasos da će biti i precednik u kž 😉

  2. križevancije piše:

    lijepo, idemo na koncert

Komentari su zatvoreni.