Križevački nogometni zanesenjak Alen Miholić aktivan i u Irskoj

Itekako se uspjeh Vatrenih u Kataru slavio i u Irskoj gdje su brojni Hrvati našli svoje mjesto pod suncem. Ondje je i puno sportskih zanesenjaka, poput Alena Miholića Miće, dečka iz Gračine, koji se sa svojom obitelji skrasio u Fermoyu, gradiću tridesetak kilometara udaljenom od Corka, drugog po veličini grada u zemlji svetog Patrika. On, supruga Petra, nekadašnja vrsna križevačka atletičarka, djeca Lukas i Sofia, žive život punim plućima i uključeni su u raznovrsne aktivnosti u Fermoyu gdje trenutačno boravi petnaestak Križevčana.

Hrvatska u srcu, a nogomet je posebna ljubav. Miholić je svojedobno u križevačkom kraju organizirao popularnu malonogometnu ligu Dobrosusjedski odnosi i sa svojim prijateljima i obitelji obogatio društveni život u svojoj Gračini, o kojoj je pripremio i zanimljive priče na YouTubeu. Strastveni je navijač reprezentacije i, napose, Dinama čije međunarodne utakmice ne propušta vidjeti uživo. U Fermoyu je u lipnju 2021. bio među utemeljiteljima nogometnog kluba FC Croatia Fermoy koji je postao prvakom rekreacijske Leisure League u Corku u konkurenciji osam klubova. U klubu igraju Hrvati iz Vrbovca, Svetog Ivana Zeline, Varaždina, Đakova, Županje, Splita, Male Kopanice, Ozlja, Gundinaca Zagreba i Križevaca uz potporu pojedinaca iz Francuske i Poljske.

Stjepan Petrak i Stipo Klarić su iz Vrbovca, a Križevčana u Fermoyu ima petnaestak. Igrali su: Velimir Vrkljan, Igor Kokanović, Brice Pinel, Antonio Baćani, Domagoj Mikleušević, Marko Gabud, Kamil Srebro, Stipo Klarić, Matej Herkov, Luka Matković, Stjepan Petrak, Ilija Zagorac, Antoine Chevalier, Gabriel Barilar, a još su za nas nastupali Igor Čalić, Ljubomir Nedeljković, Marko Bartulović, Adam Jurilj i Ivan Serdarević. Redovito su u rad kluba uključeni i puno nam pomažu Natalia Dziedzic, Petra Miholić, Vladimir Mareković i Ivan Anokić. Igrale su momčadi sastavljene od Portugalaca, Brazilaca, Poljaka i Iraca, ali se nitko nije mogao približiti Hrvatima iz Fermoya. Sve smo utakmice pobijedili i skupili maksimalna 42 boda, dok su drugi bili dečki iz Lusitanie, portugalske momčadi s 14 bodova manje od nas. Najboljim igračem proglašen je naš Ilija Zagorac, a jedan pogodak mu je nedostajao da bude i najbolji strijelac lige. Najboljim vratarem proglašen je naš Velimir Vrkljan koji je primio samo 21 pogodak u 14 utakmica dok smo mi mrežu tresli čak 94 puta“, pohvalio je Miholić učinak svoje momčadi, nadodavši da uz ligu u Corku igraju na raznim turnirima u Irskoj, a sljedeće godine prvi put će igrati i izvan Irske.

Njegova ekipa prošle je godine osvojila nagradu “Večernjakova domovnica 2022.” koja se već šesnaest godina dodjeljuje najpopularnijim hrvatski organizacijama izvan domovine prema izboru čitatelja. “Nazočili smo svečanoj dodjeli u Njemačkom gradu Bad Homburgu i jako smo ponosni na taj uspjeh u tako malo vremena postojanja. Uz nogomet organiziramo i predstave za djecu i zajedno pratimo utakmice naše reprezentacije“, rekao je Alen Miholić i zahvalio sponzorima koji ih podupiru u toj lijepoj životnoj priči.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.