Umrežavanje za bolji sustav cjeloživotnog učenja

KRIŽEVCI – Područna služba Zavoda za zapošljavanje naše županije trenutno sudjeluje u pet projekata Europske unije kojima se namjerava otvoriti nove putove do radnih mjesta osobama kojih je u popisima nezaposlenih sada već više od osam tisuća, a pogotovo onih koji su u evidencijama poduže vremena. Projekt u kojem je Područna služba u Križevcima vodeći partner nosi naziv Umrežavanje za bolji sustav cjeloživotnog učenja, a odobren je za sufinanciranje u okviru IPA pretpristupnog programa.

– Osnovni cilj ovog projekta je smanjiti trenutnu nezaposlenost i opasnost od nove nezaposlenosti. Posebno treba naglasiti da je on rezultat dosadašnje dobre suradnje Područne službe Križevci s partnerima u okruženju. To su PORA – Razvojna agencija Podravine i Prigorja te koprivničko Pučko otvoreno učilište i Udruženje obrtnika, doznajemo od pročelnice Područne službe Jadranke Čapalije.

Namjera je umrežiti ustanove u županiji koje mogu pomoću dodatnog obrazovanja dugotrajno nezaposlenih povećati njihove šanse za dobivanje posla, a proračun projekta je 76 tisuća eura. Tim novcem put do radnih mjesta trebalo bi pronaći 47 osoba.
– One su završile trogodišnju srednju školu za zanimanja; 12 je frizerki, 20 prodavača i 15 sa srednjom školom koji pokazuju interes za samozapošljavanje, navela je pročelnica J. Čapalija.

Svi oni u popisima nezaposlenih duže su od godine dana. Pročelnica Čapalija dodala je i još jedan cilj projekta, a to je osnivanje klastera ustanova koje mogu dugotrajnim klijentima Zavoda za zapošljavanje ponuditi nove znanja i tako podići njihove šanse za radna mjesta. Također, bit će načinjena analiza potreba za usavršavanjem ciljanih skupina prodavača i frizera kao i web stranica s tijekom odvijanja projekta, a njezin završetak, nakon godine dana provođenja, predviđen je za idući siječanj.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.