Mladi Križevčani pokazali velik interes za volontiranjem

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, 9. prosinca 2017. godine, Udruga Glas mladih Križevci i Volonterski centar Link organizirali su edukaciju i predavanja za pripadnike Gimnazijskog volonterskog kluba kako bi dodatno naglasili važnost volontiranja kao hvalevrijednog doprinosa svojoj zajednici. Aktivnosti su se održavale u prostorijama Turističkog informativnog centra u Križevcima, a dodatni doprinos dali su i sami građani Križevaca koji su donirali namirnice za Socijalnu samoposlugu sv. Marko Križevčanin.

Dvadesetak križevačkih srednjoškolaca imalo je priliku čuti o volonterskih iskustvima Mylene Pelade, inače Francuskinje, koja je svoje volontersko iskustvo stekla volontirajući na Malti u sklopu EVS-e, odnosno Europske volonterske službe te je tako mladima iz Gimnazijskog volonterskog kluba približila koncept volontiranja u inozemstvu. Svoje iskustvo podijelio je i Sandro Matus koji je okupljenima pričao o programu Erasmus+.

Kako ne bi sve ostalo samo na teoriji, Martina Matejaš Jurković održala je edukaciju za volontere koji će držati besplatne instrukcije za osnovnoškolce.

– Izrazito mi je drago što se iz godine u godinu povećava interes za volontiranjem. Ove godine samo u Gimnazijskom volonterskom klubu imamo stotinjak novih volontera, istaknuo je Željko Jurković, predsjednik udruge Glas mladih Križevci te dodao:
– Uz sve redovne aktivnosti koje provodi volonterski centar Link, od početka sljedeće godine aktivnije ćemo raditi na međunarodnom volontiranju. Pozivamo sve ljude koji se žele uključiti u volonterske aktivnosti da dođu u volonterski centar Link ili da nam se jave mailom ili porukom na društvenim mrežama.

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Lijepo je pročitati da su mladi zainteresirani za pomoć u zajednici.
    Što može biti ljepše nego svoje slobodno vrijeme “darovati” onima koji su u potrebi. Evo i prekrasna gesta pomoći đacima u lakšem svladavanju gradiva.
    Kaže se : “Tko daje stostruko prima.”
    Pa, SVIMA sretno !

Komentari su zatvoreni.