KTC pobijedio na teškom gostovanju u Požegi

Križevački rukometaši su u prva dva kola prvenstva doživjeli isto toliko poraza, što nikako nije bilo planirano i ostavilo je traga, više na sportsku javnost nego na rad u klubu. Još je otežavajuća okolnost bila što i u sljedeće kolo KTC mora ići na tradicionalno teško gostovanje u Požegu, gdje rijetko tko uspije uzeti bod, a kamoli dva. Nažalost, klub je napustio Saša Slukan iz Kutine, inače uvjerljivo prvi strijelac u ova dva prva kola, što je još dodatno otežalo uigravanje momčadi.

Vodstvo kluba i trener znali su da uz sve poteškoće ova momčad ima potencijala, jer je kombinacija „starih“ i mladih igrača i da treba vremena da se sve to posloži.

Početak utakmice i odmah iznenađenje za domaćina, jer je KTC od prve minute preuzeo kontrolu nad igrom i u 3. minuti je već vodio 3:0. Uz male oscilacije u igri vidjelo se da gosti iz križevaca žele u Požegi uzeti bodove i da im borbenosti i želje ne manjka. KTC je igrao čvrsto i kompaktno u obrani dok je u napadu iznimnom strpljivošću nalazio rješenja i probijao domaću obranu. Do 29. minute i vodstva od 3 razlike sve je išlo po planu, kada domaći igrač ide u kontru i nespretno zapinje loptom za glavu našega srednjeg vanjskog. Takav kontakt  suci uz dogovor s nadzornikom prepoznaju kao pregrubi prekršaj i Kavran dobiva direktni crveni karton. Ta odluka je trebala bitno promijeniti stanje na terenu jer KTC u ovoj tekmi nije imao adekvatnu zamjenu za tu poziciju.

I drugo poluvrijeme je pokazalo da su gosti ipak kvalitetnija momčad i da ih neće biti lako nadigrati. KTC je igrom i rezultatom odoljevao do 56. minute kada domaćin dolazi prvi i jedini put u utakmici u vodstvo – 28:27. To još više mobilizira Križevčane koji uspijevaju stisnuti zube i u tri minute napraviti 3:1, te tekmu riješiti zasluženo u svoju korist 30:29.

 

Uz puno emocija koje su pratile igrače na terenu i oko njega utakmica je bila iznimno napeta i zanimljiva, a pobjedu je odnijela bolja ekipa, sa čime su se složili skoro svi nazočni u dvorani. Na kraju, naravno uz čestitke na pobjedi svim igračima i treneru,  treba ipak posebno pohvaliti mladoga Roberta Markovića koji je u napadu bio nezaustavljiv i zabio 10 golova, i standardno odličnoga Nevena Predojevića s 11 golova.
Sljedeče kolo KTC igra kod kuće protiv RK Ilove iz Grubišnog Polja.

 RK Požega – Rk KTC 29:30 (12:14)

 Za KTC su igrali i postigli pogotke: Bogdan, Šignjar 5, Neven Predojević 11, Kavran 2, Z, Marković, R. Predojević 1, Nemčić, K. Hunjak 1, M. Hunjak 1, Kamenar, Katavić, Kraljić, R. Marković 10, Bošković ( 15 obrana). Trener: Dragutin miklečić

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.