[FOTO] Hrvatskoj svjetska bronca, Argentina prvak na nogometnom prvenstvu u Kataru

Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru nakon što je jučer na stadionu Khalifa International u Dohi porazila Maroko s 2-1 (2-1), golovima Joška Gvardiola i Mislava Oršića. Time je hrvatski nogomet, nakon svjetskog srebra i poraza od Francuske u finalu prije četiri godine u Rusiji, osvajanjem bronce ponovio uspjeh nakon 24 godine iz Francuske, i to istim rezultatom kao tada protiv Nizozemske.

Posljednjim javljanjem sa svjetskog prvenstva, naš dopisnik iz Katara, urednik portala Križevci.info Ivan Mušlek, prenio nam je dojmove sa same utakmice, kao i događaje nakon hrvatskog osvajanja svjetske bronce.

– Na utakmici je bilo puno manje marokanskih navijača nego dosad, između 15 i 20 tisuća, jako puno ih je odletjelo kući nakon polufinala. Dosta navijača je reklo da je time svjetsko prvenstvo za njih završeno iako su njihovi igrači stalno naglašavali da je utakmica za broncu jednako važna i da treba osvojiti medalju. Hrvatskih navijača je bilo standardnih 3-4 tisuće.

– Za dosadašnje utakmice knock-out faze, marokanska vlada je otkupljivala ulaznice i dijelila ih svima s marokanskom putovnicom. Tako su i mnogi volonteri dobili ulaznicu. Toga je navodno za utakmicu protiv Hrvatske bilo u puno manjem obujmu.

– O utakmici ste sve vidjeli kako je to izgledalo, a nakon utakmice nisam pretjerano slavio jer sam ostao na stadionu još 2.5 sata dok nije završila tiskovna konferencija i mix zona, gdje sam svjedočio jednom prilično primitivnom ispadu Dejana Lovrena, koji je izvrijeđao novinare. Glasnogovornik HNS-a odmah se ispričao, znajući po pritužbi novinara da je jedan od naših igrača imao ispad o kojem se igraču radi.

Kako javlja HINA, hrvatski nogometaši, koji su danas u 17:26 sati sletjeli u Zagreb, krenuli su u autobusu prema Trgu bana Jelačića nakon što su ih na povratku sa Svjetskog prvenstva u zračnoj luci pozdravili vatrogasci „vodenim topovima” i Zagrebačke mažoretkinje počasnim špalirom. Centar Zagreba i Jelačićev plac prepuni su navijača gdje se, prema posljednjoj procjeni Ministarstva unutarnjih poslova, nalazi 80 tisuća ljudi.

U današnjem finalnom susretu prepunom preokreta, Argentina je nakon produžetaka i jedanaesteraca pobijedila Francusku rezultatom 7:5 (2:0; 2:2; 3:3) i osvojila naslov svjetskog prvaka. Argentini je ovo treći naslov svjetskog prvaka u povijesti, prvi su osvojili 1978., a drugi 1986. godine. Argentinac Lionel Messi u finalu je zabio dva gola, dok je ukupno na prvenstvu imao sedam pogodaka i tri asistencije te je proglašen najboljim igračem prvenstva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.