Križevčani izborili ulazak u najviši rang kadetske košarke

Kadeti košarkaškog kluba Radnik ostvarili su iznimno postignuće plasmanom u Jedinstvenu kadetsku ligu nadjačavši u obje utakmice doigravanja čakovečko Međimurje. Pobjeda na križevačkom parketu 101:54, nadograđena je sinoć na čakovečkom 81:76.

Isplatio se dugotrajan, strpljiv rad, uz neprijepornu darovitost križevačke košarkaške mladosti i vrsno vođenje trenera Ivana Svobode kojeg s pravom možemo svrstati među ponajbolje košarkaše u klupskoj povijesti. Križevčani će u sljedećoj sezoni igrati pod obručima s najboljim hrvatskim vršnjacima. To postignuće ponukalo nas je na razgovor s trenerom Ivanom Svobodom.

Svi smo u klubu sretni i zadovoljni s postignutim. Od početka sezone cilj je bio plasman u Jedinstvenu kadetsku ligu jer smo smatrali da imamo kvalitetu za to i sve smo usmjerili k tome. Dobro smo se spremili, većina dečki cijelo je ljeto provela trenirajući i sve se to na kraju isplatilo“, rekao je Svoboda. Klub je prošle godine imao iste ambicije, međutim, nisu bili u dobroj formi, bilo je dosta bolesti i ozljeda, tako da im je uspjeh izmakao za svega nekoliko koševa, koliko je ekipa Međimurja bila bolja.

Drago nam je da smo ove godine opet razigravali s njima te tako na neki način ispravili prošlogodišnji neuspjeh i to s uvjerljivom razlikom te pobjedom u obje utakmice. Htio bih još jednom čestitati dečkima na upornosti, predanom radu i ostvarenom uspjehu te zahvaliti upravi kluba i roditeljima koji su, iako iz sjene, bili velika podrška svemu ostvarenom“, dodao je trener Ivan Svoboda. Slijedi nekoliko dana odmora pa počinju pripreme za izazove koji košarkaše čekaju u zahtjevnom natjecanju koje je pred njima.

Iznimno postignuće ostvarili su: Borna Katanović, Juraj Brkić, Luka Fržović, Aron Karre, Krešimir Supančić, Karlo Jašarović, Jakov Car, Leon Jelak, Karlo Varga, Benjamin Ščetar, Domagoj Ščetar, Petar Filipović, Jan Berend. (foto: KK Radnik facebook)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.