Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1398

Razgovor s Koradom Korlevićem o aktivnostima na zvjezdarnici u Tičanu (foto Robert Pittner)
Razgovor s Koradom Korlevićem o aktivnostima na zvjezdarnici u Tičanu (foto Robert Pittner)

U Temi Krugova slušamo petih petnaestak minuta razgovora s Koradom Korlevićem koji je vođen noću s 30. rujna na 1. listopada ove godine prilikom posjeta članova Astronomskog društva Perzeidi zvjezdarnici u Tičanu. Razgovaramo o organizaciji rada na zvjezdarnici i općenito u Znanstveno-edukacijskom centru.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Planet Zemlja: Velika interaktivna knjiga Anne Sophie Baumann, na odjelu knjiga za mlade Priča bez kraja Michaela Endea, na odjelu beletristike Madame Curie i snaga jednog sna Susanne Leonard, a na stručno-znanstvenom odjelu Islam i ljudska prava Ajle Čustović.

Na današnji datum rođeni su Heinrich Heine, Werner von Siemens i Svetozar Borojević, a umrli su August Šenoa, Vjekoslav Šutej i Victor Grignard.

U Vijestima Krugova saznajemo da je u Vukovaru otvorena prva znanstveno-stručna konferencija o vučedolskoj kulturi, govorimo o CineStarovom programu Ponosni na domaći film, o desetom Maratonu kratkometražnog filma, o izložbi Ponterosso – Memorie u Trstu, te o izložbi koja se otvara u Likovnoj galeriji u Križevcima sat vremena poslije ove emisije.

U Svemirskom kutku spominju se godišnjice nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i aktualni događaji s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno spominjemo povratak Artemisa 1 s puta do Mjeseca, predstavljanje časopisa Meridijani večer prije ove emisije, te najavljujemo sljedeća predavanja na Danima Meteorita Križevci, baš u dane maksimuma meteorskog roja Geminidi.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa tako slušamo glazbu Carlosa Montoye, Franza Xavera Schnitzera, Georga Gerswina, Gustava Mahlera, Teda Nugenta, te grupa Badfinger i Television.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1398 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 13. prosinca od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

Vezano

Komentari su zatvoreni.