Srednja gospodarska škola započela je novi ciklus Tuluma s(l)ova

Srednja gospodarska škola započela je novi ciklus Tuluma s(l)ova

Noćnim čitateljskim susretom u školskoj knjižnici Srednje gospodarske škole Križevci započeo je novi projekt Tulum s(l)ova.

U knjižnici Srednje gospodarske škole Križevci 6. studenog, u večernjim satima, održan je noćni čitateljski susret koji označava početak novog ciklusa Tuluma s(l)ova. Projekt Tulum s(l)ova na nacionalnoj je razini osmislila Draženka Stančić, knjižničarka Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca, u suradnji s udrugama Hrvatska mreža školskih knjižničara i Hrvatska udruga školskih knjižničara. Cilj projekta je čitanje iz užitka, a namijenjen je učenicima sedmih i osmih razreda osnovne te prvih i drugih razreda srednje škole.

U knjižnici Srednje gospodarske škole susret je započeo s donošenjem pravila ponašanja, nakon uvodnog dijela učenici i nastavnici opustili se igrajući društvenu igru. Središnji i najvažniji dio večeri bio je ceremonijalno čitanje iz užitka. Učenici, zajedno s nastavnicima, sjedili su na podu, na strunjačama i čitali uz svjetlost svijeća i svjetiljki. Uz obavezno ceremonijalno čitanje iz užitka, učenici su se preko skypea družili s dvije škole: Graditeljskom, prirodoslovnom i rudarskom školom iz Varaždina i Tehničkom školom Čakovec.

Osim donošenja pravila ponašanja, društvene igre i ceremonijalnog čitanja, učenici, zajedno s nastavnicima, pogledali su i film.

Nakon noćnog čitateljskog susreta slijede čitanja učenika na javnim mjestima, u udrugama, ustanovama i poduzećima. Provedbom ovog projekta školske knjižnice doprinose kulturnim aktivnostima u svojoj lokalnoj zajednici.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Zdravko Varaždinec Osredek piše:

    lijep odgoj od roditeljima i od skolama BRAVO.

Komentari su zatvoreni.