Počinje škola klizanja za odrasle, kineziologinja poručuje: Nikad nije kasno za učenje nove vještine

Križevačka Udruga kineziologa u sklopu ovogodišnjeg Adventa prvi put organizira školu klizanja za odrasle. Uz već postojeću školu klizanja za djecu, ova će sportsko-rekreativna i edukacijska aktivnost na otvorenom omogućiti zainteresiranim odraslima naučiti osnove klizanja, a do kraja sezone već će vladati vještinama pravog klizača. Prijavit se mogu svi iznad 18 godina, s dobrom voljom i željom za klizanjem, rekla nam je voditeljica škole klizanja za odrasle, kineziologinja Marijana Blažun Marinić.

Bilo bi poželjno da polaznici imaju neko predznanje ali i ne moraju, sve će naučiti ovdje. Za ovaj sport treba malo talenta i puno upornosti da bi se naučilo klizati na pravi način. Stoga, nikada nije kasno za dobru zabavu i za učenje nove vještine“, poručila je učiteljica klizanja.

Što tiče opreme, klizaljke su osigurane, a poželjno je odjenuti toplu odjeću, ne previše slojeva kako bi se lakše kretali po ledu. “Kaciga, odnosno kapa i rukavice obavezni su radi zaštite prstiju i glave. Klizanje je dosta zahtjevan sport pogotovo za odrasle koji imaju strah od padova i lomova. Djeca puno brže ovladaju ovom disciplinom, no uz stručnu pomoć kineziologa i odrasli će bez problema naučiti. Svatko može naučiti klizati bar na razini da može pratit dijete“, objasnila je profesorica kineziologije Marijana Blažun Marinić.

Škola klizanja za odrasle je besplatna, a termini su srijedom i subotom od 22 do 23 sata. Prvi sat je večeras pa nemojte čekati, iskoristite priliku i naučite se sigurno i spretno kretati na ledu. Tko zna, možda vam uspije i pirueta.

Vezano

Komentari su zatvoreni.