Uz na trenutke dinamičnu raspravu vijećnici prihvatili proračun za 2023.

Prvi križevački proračun iskazan u eurima, težak nešto manje od 21 milijun eura, prihvatili su večeras gradski vijećnici na 11. sjednici Gradskog vijeća s dvanaest glasova za, četiri protiv i tri suzdržana glasa.

Na sjednici su bili svi gradski vijećnici, no u raspravi ih je sudjelovalo, kao i na većini sjednica u ovom sazivu, tek nekoliko. Bez rasprave je prihvaćena većina od 28 točaka dnevnog reda, prihvaćena su izvješća i programi rada gradskih ustanova, vrtića i škola, doneseni su programi i planovi javnih potreba u obrazovanju, kulturi, turizmu, sportu, tehničkoj kulturi, socijalnoj skrbi, protupožarnoj zaštiti. Usvojeni su programi održavanja i gradnje komunalne infrastrukture te potpora gospodarstvu i poljoprivredi.

Ovo je proračun vodnokomunalne infrastrukture jer je u velikoj mjeri definiran velikim projektima. Dok čekamo raspisivanje natječaja za izgradnju novih školskih objekata, obnavljamo postojeće zgrade. U drugoj godini uređivat će se mnoge ulice, graditi biciklističke staze i solarne elektrane“, najavio je gradonačelnik Mario Rajn predstavljajući proračun za 2023. godinu.

Vijećnik Ivan Majdak misli da je proračun skup lijepih želja od kojih će se neke realizirati, a mnoge druge zaboraviti, a Dejan Pernjak dodao je da proračunu nedostaje socijalna komponenta i više sluha za socijalno ugrožene sugrađane.

Po jučerašnjoj konferenciji za medije jasno je da će nezavisni vijećnici i HDZ podržati ovaj proračun pa ne znam ima li smisla uopće predlagati amandmane. Veliki iznos koji je predviđen za brendiranje grada mogao se rasporediti za božićnice umirovljenicima”, misli Pernjak. Gradonačelnik je odgovorio da socijalno ugroženi umirovljenici mogu dobiti jednokratne pomoći, no nije predviđeno da svih 5100 umirovljenika dobiva božićnice.

Kad bi svaki od 5100 umirovljenika dobio sto kuna to bi nas koštalo 510 tisuća kuna, a vi ste kupujući Radio Križevce spiskali 490 tisuća gradskih kuna na privatne ambicije jednog poduzetnika“, rekao je Majdak, a Radio je bio tema i aktualnog sata. Vijećnika HDZ-a Gorana Hrga zanimalo je kakvo financijsko stanje je zatečeno pri kupnji Radija, a Majdak je pitao zašto je Grad kao većinski vlasnik bez natječaja za direktora postavio vlasnika drugog medija Željka Piciga.

Vijećnici su prihvatili sve točke dnevnog reda, među kojima je i Rješenje o imenovanju ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Križevci. Naime, nakon isteka četverogodišnjeg mandata i novog natječaja, profesorica Željka Šunjić dobila je povjerenje za još jedan mandat na čelu ove gradske ustanove.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.