Gradonačelnik obišao obnovljene prostorije Križevačkog likovnog kruga

Vrijedni članovi Križevačkog likovnog kruga uredili su svoje prostorije kako bi im bilo ugodnije ovdje se sastajati, slikati i družiti. Nije bilo nimalo lako, no zato je zadovoljstvo veće što su vlastitim radom i trudom doprinijeli da ovaj prostor izgleda drugačije. U srijedu poslijepodne malom svečanošću, uz šampanjac i slastice, dodijeljene su zahvalnice onima koji su prostor uređivali i podupirali ih.

Na uloženom trudu članovima Križevačkog likovnog kruga čestitao je gradonačelnik Mario Rajn: “Puno uspjeha vam želim i dalje, ali naravno da tu mora biti i podrška Grada jer ste uvijek kvalitetan doprinos svih naših događanja” – kazao je gradonačelnik najavivši da će se Križevačko veliko spravišče održati u vidu jednodnevnog događanja pa će i slikari moći održati koloniju na otvorenom, a planira se i program uz blagdan svetog Marka.
“Najviše me raduje najava vašeg rada s djecom jer u svim vidovima: sportu, umjetnosti, trebamo ulagati u mlade. Svakako su mladi boljitak i zalog za bolju budućnost zajednice i na tome vam od srca zahvaljujem” – rekao je gradonačelnik Mario Rajn. Svoj doprinos svečanosti dao je i križevački književnik i pjesnik Josip Petrlić Pjer koji je izveo nekoliko pjesama. Vrata Križevačkog likovnog kruga otvorena su četvrtkom od 18 do 21 sat, ali može i po dogovoru ukoliko netko treba sliku” – dodala je Marijana Šatrak. Budući da je došlo do popuštanja mjera, krenut će se i sa kolonijama, izložbama.

Izvor: Radio Križevci

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.