Intervju: Anthony Pavlović – trener s gospodskim stilom

Anthony Pavlović itekako je poznat u križevačkim sportskim krugovima. Bivši čuvar mreže, a vrlo rano otisnuo se i u trenerske vode. Trenirao je nižerazredne klubove, a posebno je emotivno vezan uz nekadašnji Ženski nogometni klub Plamen koji je bio pri samom vrhu damskog loptanja u Hrvatskoj, u kojem su, između ostalih, stasale i poznate internacionalke poput Leonarde Balog i Ane Jelenčić.

Klub je, nažalost, prestao djelovati, a realno, uz malo više sluha tadašnjih gradskih struktura mogao je daleko dogurati. No to je povijest koja se ne može vratiti, ali bi se, možda, moglo ponovno razmisliti o djevojačkom nogometnom klubu. Anthony je trenirao vratare u NK Radnik Križevci i NK Graničar iz Tučenika, a na početku ove natjecateljske sezone preuzeo je prvu momčad Radnika u 3. NL Sjever.

Trenerski „kruh“ je itekako „tvrd“. Svi vas hvale kada pobijeđujete, a prvi ste na meti kada kola krenu nizbrdo. Nije jednostavno sve uskladiti, bez obzira koje igrače imate na raspolaganju. No uspjeli ste svoj staložen, ozbiljan i miran pristup prenijeti na igrače, a oni su odigrali vrlo dobru polusezonu.

Kada sam se dogovorio s čelnim ljudima u klubu oko preuzimanja ekipe nije mi bilo bitno u kojem rangu će se natjecati jer bio sam spreman na sve izazove . Uz dosadašnji „kostur“ ekipe stiglo nam je dosta novih mlađih igrača koje je trebalo uigrati na odgovarajućim pozicijama. Dečki su prihvatili moj način rada na treninzima i zajedno s kolegom Davorom Ciglerom mislim da smo stvorili dobar odnos. Prilagodili smo stil igre s brzim protokom lopte što se pokazalo kao dobra opcija sukladno kvaliteti igrača koje imamo u ekipi. Počeo sam se baviti trenerskim radom još kao aktivni vratar i radio sam sa svim dobnim skupinama kao i u ženskom nogometnom klubu Plamen Križevci koji je u svojem pogonu imao 40-ak djevojaka od kojih su i neke naše Križevčanke napravile zavidne nogometne karijere po Europi i šire (Leonarda Balog, Ana Jelenčić) nastupajući i za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Nogometaši Radnika Križevci ostvarili su ciljeve u prvom dijelu natjecanja i vodit će veliku borbu s Poletom iz Svetog Martina na Muri za naslov prvaka, a u županijskom kupu žele, naravno, dogurati do kraja i podići pokal, nakon dva izgubljena finala.

Što se tiče samog osvrta na završeni jesenski dio prvenstva, s obzirom na to da smo krenuli uz dosta nepoznanica vezanih i uz samu ligu i sve sudionike kao i trokružni način natjecanja pa i stvaranje jedne nove ekipe, mogu biti zadovoljan jer smo s Poletom na diobi prvog mjesta, a to potvrđuje da dobro radimo da imamo kvalitetu i da smo na dobrom putu.

Sada slijedi pauza, no nema odmora.

Tako je, pauza je do početka priprema za proljetni dio prvenstva iako će dosta igrača biti aktivno kroz dvoranske turnire, a posebno ponovno od ove godine i na našem križevačkom turniru.

Kakvi su planovi za nastavak prvenstva?

Slijedi analiza učinjenog, planovi za slijedeći ciklus uz eventualno dovođenje tek dva adekvatna pojačanja koja bi nam popunila određene pozicije na kojima nam je potrebna dodatna širina igračkog kadra. Ambicije kluba su sada naravno usmjerene prema održavanju vrha tablice, a za nešto više treba detaljnije isplanirati sve potrebne opcije koje bi nam se otvorile za slijedeću natjecateljsku sezonu. Sklon sam ići korak po korak i uvijek uz dozu opreza, ali isto tako i bez straha pred novim izazovima.

Pred vama su sad novi izazovi u klubu u kojem ste nekad igrali.

Sretan sam i zadovoljan što mogu raditi u svojem gradu i u klubu u kojem sam godinama igrao i trenirao prije ove sezone koja se, uz malo sportske sreće, pokazala kao šlag na torti mog dosadašnjeg rada, odricanja i predanosti vezanoj uz ljubav prema nogometu. Ovo potvrđuje pravilo da se upornost isplati.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.