Maslačak organizirao okrugli stol o suradnji u kriznim situacijama

Udruga Maslačak organizirala je prošli tjedan u sklopu projekta “Budimo ruka podrške” u maloj gradskoj vijećnici okrugli stol o suradnji dionika u sektoru socijalnih usluga u organiziranju i pružanju socijalnih usluga uslijed kriznih situacija. Sudjelovale su predstavnice Kluba “Agata”, udruge Hera, Gradskog društva crvenog križa Križevci, Centra za mlade, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel, ravnateljica i pedagoginja Srednje škole “Ivan Seljanec”, predstavnica Dječjeg doma “Sveti Marko Križevčanin” te predsjednica i voditeljice Maslačka, a moderirala je i vodila socijalna pedagoginja Ana Ivančan.

Raspravljalo se međusobnoj i međusektorskoj suradnji s naglaskom na krizne situacije, a zaključak je da mjesta za napredak ima te da su moguće suradnje na brojnim područjima. Udruga Maslačak je sa svim sudionicima okruglog stola prije epidemije dobro surađivala te će se raditi na tome da se suradnje obnove i prerastu u neka nova partnerstva. 

Okrugle stolove na istu temu organizirale su i partnerske udruge u Đurđevcu i Bjelovaru. Projekt “Budimo ruka podrške” sufinancira Europska unija s više od 350 tisuća kuna te Ured za udruge Vlade RH s nešto više od 60 tisuća kuna, a cilj mu je osposobiti predstavnike OCD-a za prikupljanje sredstava i transparentno vođenje organizacija, osnažiti ih za razvoj socijalnih usluga i pružanje učinkovitih odgovora u kriznim situacijama te osvijestiti lokalnu zajednicu o važnosti OCD-a i uslugama koje one pružaju.

e.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.