Križevački tamburaški orkestar osvojio zlatnu plaketu na festivalu u Slavoniji

Tamburaški orkestar križevačke Glazbene škole Alberta Štrige na 41. Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe održanom prošlog vikenda osvojio je zlatnu plaketu.
Festival se odvijao u četiri slavonska grada: Osijeku, Valpovu, Našicama i Đakovu, a nastupio je 21 ansambl. Križevčani su nastupili u petak u Valpovu u kategoriji mlađih tamburaških orkestara i svojom sjajnom izvedbom ponovno zaslužili Zlatnu plaketu “Tambura Paje Kolarića”.
Ovoga puta, uz plaketu orkestru je dodijeljena i nagrada – “S velikom pohvalom”, koja se dobiva osvajanjem najvećeg broja bodova svih orkestara.
Orkestar je na festivalu praizveo kompoziciju “Spring Waltz”, koju je skladao bivši učenik križevačke Glazbene škole i nekadašnji član tamburaškog orkestra, Marko Bertić. Ženski vokalni ansambl Glazbene škole Alberta Štrige, sastavljen od profesorica i učenica Škole pod vodstvom ravnateljice Branke Špoljar, izveo je uz pratnju orkestra pjesmu “Jelica vezuje”, i tako pridonio ovom sjajnom rezultatu.
“Ove godine je orkestar dosta pomlađen s učenicima nižih razreda škole i bilo je vrlo teško doći do razine sviranja koja bi se mogla mjeriti s rezultatima prošlih godina. Nisam mislio da ćemo uspjeti, ali su klinci uništili moje strahove u posljednjih nekoliko proba, i dali mi naslutiti da je pred nama dobar rezultat, ali da ćemo biti najbolje ocijenjeni od svih, čak bolje i od seniorskih orkestara, to je iznenadilo i mene”, ističe Igor Kudeljnjak, dirigent i voditelj tamburaškog orkestra.
Orkestar tradicionalno nastupa na osječkom Festivalu od 1987. godine i ovo mu je 24. zlatna plaketa u nizu.

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    NIšta manje ni ne očekujemo, od naših tamburaša.
    Toliko su nas “razmazili”, da svake godine mi slušetalji dižemo ljestvicu sve više i više.
    Zahvalni smo svima, na kontinuiranom trudu, radu, vježbi i stpljivosti. Pa, ipak ste vi produkt jedne visoko rangirane- uvažene Glazbene čkole.
    ČESTITAM!

Komentari su zatvoreni.