Vinsku cestu proširili i na Gornju Rijeku

Vinska cesta Križevci-Kalnik-Orehovec proširena je na područje općine Gornja Rijeka i preimenovana u Vinsku cestu Križevačkoga prigorja, dogovoreno je to ovaj tjedan na sastanku dosadašnjih i novih članova vinske ceste u Razvojnom centru i tehnološkom parku.


Vinska cesta Križevci-Kalnik-Orehovec osnovana je prije devet godina i, kako tvrdi gradski pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, financije, EU fondove i javnu nabavu i koordinator dosadašnjih vinskih projekata Ivan Biškup, njeni su članovi do sada izvrsno surađivali na razvoju vinskog turizma. Sad se pojavila potreba za njenim proširenjem na područje Gornje Rijeke, kao prirodnom geografskom nastavku vinske ceste i očekuje se da će ovo proširenje značajno unaprijediti turističku ponudu Križevačkog prigorja.

“Očekujem da će uključivanje Gornje Rijeke u ponudu Vinske ceste dati novi zamah razvoju vinskog turizma na širem
križevačkom području. Imamo nekoliko aktivnih registriranih vinogradara i vinara, a sve se više razvija i prateća ponuda i smještajni kapaciteti
“, rekao je načelnik Gornje Rijeke Darko Fištrović. Inicijativu za osnivanje vinske ceste pokrenuli su članovi Udruge Bilikum pred petnaestak godina, nakon čega je uspostavljena suradnja s Mađarskom i provedeno nekoliko projekata koje je sufinancirala Europska unija. Posljednji od njih, “Prekogranične vinske ceste 2”, upravo se privodi kraju, a cilj mu je unaprijediti ponudu vinske ceste te povećati njenu prepoznatljivost u turističke svrhe.


Moramo djelovati zajedno i van administrativnih granica da bi ostvarili korist na cijelom području. Grad je do sada pružao potporu unaprjeđenju ponude vinske ceste, povećanju njene prepoznatljivosti u okruženju i pozicioniranju na tržištu, kao i aktivnostima razvoja vinogradarstva i vinarstva i organizaciji vinsko-turističkih manifestacija, a to ćemo nastaviti i dalje“, poručio je gradonačelnik Mario Rajn. Pravna osoba ovlaštena za zastupanje vinske ceste je Turistička zajednica Grada Križevaca, a sjedište je u Križevcima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.