U subotu prijepodne u Kozmološkom centru radionica „Kako fotografirati?”

Svatko danas ima na raspolaganju fotoaparat, pa makar i onaj ugrađen u mobilni telefon te ga većina redovno i koristi, bilo da bi dokumentirala vrijedne događaje ili slikom izrazila svoj doživljaj svijeta. Fotografija je danas toliko pristupačna i automatizirana da se čini kao da se nema što više naučiti – samo klik i fotografija je tu. Međutim, unatoč napretku tehnologije i dalje poznavanje osnova kako nastaje fotografija itekako može pomoći da bi se postigli tehnički kvalitetniji rezultati, npr. da fotografija nije mutna ili prezrnata, a poznavanje komozicije, razumijevanje kako dočarati određenu atmosferu i kako odabrati zanimljiviji kadar može značajno podići doživljaj fotografije kod gledatelja te satisfakciju kod fotografa.

U subotu, 12. studenog 2022. godine u Kozmološkom centru, na Trgu svetog Florijana 16 u Križevcima, u sklopu 18. Culture Shock Festivala održat će se radionica „Kako fotografirati?”. Ova dvosatna radionica sastojat će se od praktičnog dijela kojem će prethoditi uvod u osnove fotografije i kompozicije. Na radionicu je potrebno donijeti digitalni fotoaparat ili pametni telefon s ugrađenim fotoaparatom. Radionica počinje u 10 sati i slobodna je za sve zainteresirane.

Voditelj je radionice Andrej Dundović koji se kao entuzijast fotografijom se bavi preko 7 godina, uglavnom fotografirajući pejzaže, ali i eksperimentalnom te apstraktnom fotografijom. Fotoaparatom je prošao veći dio Europe te manji dio Južne Amerike, a dio svojih radova izlagao je na foto-izložbi „Čarolije Abruzza” u sklopu 17. Culture Shock Festivala.

Vezano

Komentari su zatvoreni.