Mještani Erdovca 25 godina čekali 1800 metara ceste

Mještani Erdovca “približili” su se Zagrebu za petnaestak kilometara zahvaljujući asfaltiranju 1.8 kilometara ceste do Lemeša koju su u srijedu obišli gradonačelnik Mario Rajn i župan Darko Koren sa suradnicima. Ova dionica spaja dvije županijske ceste, dosad je bila u makadamskom kolničkom zastoru i mještani su prema zagrebu morali okolnim putem, a sad je modernizirana zahvaljujući suradnji Grada i Županije, objasnio je ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić.

Mještani su na modernizaciju čekali 25 godina pa je ovo za njih povijesni trenutak, uz uređeni vatrogasni dom, vodovod i najavljenu obnovu javne rasvjete. “Ova cesta bitno poboljšava kvalitetu života i prometovanja prema Zagrebu. Rezultat je to kvalitetne suradnje sa Županijskom uprave za ceste Križevci koja je vlasnik ove ceste. Dionica je dugi niz godina priželjkivana i još jednom ću istaknuti to razumijevanje mještana“, poručio je Rajn, a Koren je dodao da su upravo ovakvi projekti motivacija mladim ljudima da ostanu živjeti u ruralnim krajevima.

Hvala na ovom današnjem simboličnom susretu kojim se otvara ova dionica za koju smo čuli da skraćuje put od Erdovca prema Zagrebu za 15-16 kilometara, dio koji su do sada ljudi zaobilaznim putem morali savladavati ili ići po staroj derutnoj cesti. Dionica je jedna od onih o kojima sam ja jako često slušao”, rekao je župan. Vrijednost investicije je više od milijun kuna od čega je Županijska uprava za ceste financirala 650 tisuća, a više od 400 tisuća kuna financirao je Grad Križevci.


20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.